Half miljoen voor faciliteiten op Marker Wadden

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat een half miljoen euro steken in de aanleg van faciliteiten op de Marker Wadden.  

De eilanden voor de kust van Lelystad gaan in de tweede helft van volgend jaar open voor het publiek. Met de subsidie van 5 ton worden aanlegsteigers, een wc-gebouw, een havenkantoor en stroomvoorzieningen voor de haven aangelegd. Zo moet de haven ook geschikt worden gemaakt voor de schepen van de Bruine Vloot. Als de gemeenteraad akkoord gaat wordt het geld overgemaakt naar een samenwerkingsverband van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. 

Ook wil het college dat er een vaarverbinding komt tussen Bataviahaven en de Marker Wadden. Er wordt onderzocht wie dat kan gaan doen. Alle opties liggen nog open en geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente Lelystad. 
 

reacties (4)

 • Boels

   

  Toch mooi dat doelstellingen (natuurcompensatie) net als doelpalen verzet kunnen worden (toerisme).

  reageer
 • de accountant

   

  Overgemaakt? Wat een kinderlijke blik op de wereld.

  reageer
 • Realist

   

  Gaan de MW ook OZB betalen? En waterschapslasten en toeristenbelastingen??

  reageer
 • kees d.

   

  Is niet zo realistisch! De Markerwadden is een natuurgebied binnen de gemeente Lelystad en natuurgebieden zijn OZB vrij. Met uitzondering van de beheerderswoning die er straks komt. Wel zou de gemeente Lelystad en Natuurmonumenten liggelden voor de schepen kunnen vragen.

 • HH

   

  Toeristenbelasting kent de gemeente Lelystad niet. OZB wel, dus die zal betaald moeten worden. Of de Marker Wadden ook onder het waterschap Zuiderzeeland vallen, is een boeiende vraag. Het is buitendijks, maar misschien valt de gehele gemeente Lelystad onder de heffingen van waterschap Zuiderzeeland. Wie weet het antwoord?

 • de accountant

   

  Er zal inderdaad een hoop verkeer vanaf komen wat in Lelystad nog verder geld zal besteden. De haven vangt havengeld, of dacht u dat het gratis zou zijn.

 • HH

   

  Hoezo "melden bij de gemeente Lelystad". Moet zo'n veerdienst dan niet openbaar aanbesteed worden? Ik ben ook benieuwd hoe die stroomvoorziening tot stand komt. Toch geen dieselaggregaat in het natuurgebied? Of komt er een hele lange kabel? Dan is die 5 ton zo op.

  reageer
 • Ron h

   

  1. Als de dienst kosten dekkend is is het gewoon eem commerciele activiteit. 2. En als de gemeente moet bijlappen ... dan staat er dat iedereen zich kan aanmelden. Dat is dus openbaar. En als men zeker wil zijn dat er zich veel aanmelden dan zetten ze dat vast ook op TemderNed. Met een deadline.

 • hans.

   

  Geld zat bij de gemeente L'stad! Dit is vast over van het groenonderhoud...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert