Meer mensen vinden werk in de bouw

FLEVOLAND
Steeds meer Flevolanders vinden weer een baan in de bouw. Sinds de bouwcrisis is het aantal werkzoekenden met 40% afgenomen, tegen een landelijke afname van 32%. Alleen Zuid-Holland deed het beter met een afname van 43%. Dat blijkt uit cijfers van bouwjobs.nl. 

Tijdens de bouwcrisis in 2013 zochten 4.500 Flevolanders naar een baan in de bouwsector, dat zijn er nu nog 2700. De kleinste daling in het aantal werkzoekenden is met 19% te vinden in Noord-Holland.

Grootste toename bouwproductie
Volgens bouwjobs.nl is de belangrijkste verklaring voor deze afname dat de bouwproductie in onze provincie het sterkst is toegenomen. De meeste mensen hebben daarom weer een baan in de bouw gevonden, een kleiner deel is een ander vak gaan beoefenen.

Flevoland heeft percentueel de grootste groei van de totale bouwproductie van heel Nederland, namelijk 15,5%. Het gaat dan vooral om woningbouw, onderhoud en bouw van gebouwen die niet voor wonen bestemd zijn zoals kantoorpanden en scholen. Utrecht staat op de tweede plek, daar wordt 10% meer gebouwd sinds de crisis voorbij.

 

 

reacties (1)

  • ??

     

    Nog 2700 die zoeken naar een baan in de bouw? Dan doe je iets niet goed, het is schreeuwend tekort aan mensen in de bouw

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert