Aantal schadeclaims na ongevallen flink gestegen

FLEVOLAND
Veel meer Flevolanders hebben vorig jaar een schadeclaim ingediend omdat ze een ongeluk kregen met hun auto. Dat blijkt uit cijfers van de Bond van Verzekeraars. Het aantal Flevolanders dat een claim indiende na een ongeluk steeg met 18,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Alleen in Friesland was de stijging met 18.5 procent hoger.  

Het is een landelijk beeld want verzekeraars ontvingen vorig jaar veel meer schadecalims dan in 2015. In totaal steeg het met tien procent.

Het Verbond van Verzekeraars noemt smartphonegebruik achter het stuur als één van de oorzaken. Verder wordt de bloeiende economie als reden genoemd. Mensen rijden daardoor vaker met hun auto. 

[https://localfocus2.appspot.com/5a29105d7067f]

 

reacties (4)

 • Hendrik

   

  Zijn alle schadeclaims openbaar te controleren, of is dit een truc van de verzekeraars om de premie omhoog te krijgen? Tsja, dat vraag ik me dan weer af na heel veel schade vrije jaren. Want verzekeraars zijn niet echt transparant heb ik begrepen. Wel premie vangen en zo weinig mogelijk uitkeren, toch?

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik vind als je een ongeluk veroorzaakt omdat je maar bezig was met je telefoon alle schade op jou verhaald dient te worden. Met Alcohol en drugs hetzelfde verhaal.

  reageer
 • sjp

   

  De brabanders zijn het meest claimgevoelig...

  reageer
 • ratje

   

  door de opbloeiende economie reizen er ook meer mensen met het OV, daar zijn ook problemen. Alles heeft een neveneffect

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert