Henk en Rina, Floriadepioniers

ALMERE
De Floriade gaat in 2022 van start, maar Henk en Rina Bosgra uit Almere zijn nu al een beetje zenuwachtig. Ze zetten zich in als vrijwilliger voor de Floriade. "Het is net als de begintijd in Almere-Haven, en zeker net zo modderig", vertelt Henk.

Het echtpaar woont al 37 jaar in Almere en voelen zich thuis in de stad.Henk is een gepensioneerd artdirector en kwam voor zijn werk veel in de modewereld van Parijs. Nu maakt hij foto's van het te ontwikkelen Floriadeterein. De foto's gaan naar het stadsarchief en er wordt een boek van gemaakt. Rina werkte in een dealingroom van een grote bank. "Een ruimte vol met haantjes die zich heel wat vinden, een harde wereld maar ik kon ze allemaal aan".

De ervaring uit het bedrijfsleven zetten ze nu in voor de Floriade. "Een uniek evenement waar Almere trots op moet wezen", vertelt Henk. In de aanloop naar de Floriade staan Henk en Rina op braderieën met een informatiekraam van de wereldtuinbouwtentoonstelling. "Veel mensen zijn negatief over de Floriade, maar we gaan met iedereen in gesprek".

Deze week staan wij stil bij die vrijwilligers die met hart en ziel zich belangeloos inzetten voor de Floriade in Almere. Wil je meer afleveringen zien over deze vrijwilligers? Klik dan hier

reacties (8)

 • Merreha

   

  Mooi dat dit stel in beeld wordt gebracht. Het is precies wat ik al steeds roep, het is een oudbollig evenement. Dit heeft absoluut niet de interesse van jonge mensen.

  reageer
 • Vrijwilliger

   

  Vandaag is het 7 december 2017, Nationale Vrijwilligersdag. Ik had hier op OF liever échte vrijwilligers aan het woord gezien, mensen die zich belangeloos inzetten voor de zorg, voor ouderen, jongeren, het verenigingsleven, mantelzorgers, taalondersteuning. Ach, iedereen kan zelf wel invullen waar het echt bij vrijwilligerswerk om gaat. Floriade-vrijwilligers ondersteunen slechts een kapitaal project dat Almere alleen maar miljoenen verliezen zal bezorgen.

  reageer
 • Karel

   

  Als je toch vrijwilligerswerk wilt doen, zijn er wel betere dingen te bedenken dan de ondersteuning van een zakkenvullersproject van een aantal bobo's.

  reageer
 • lexxie

   

  Knap hoor dat er nog inwoners gevonden zijn die nog positief staan tegen de flopriade!

  reageer
 • Ina

   

  Vrijwillers zetten zich in voor de Floriade omdat ze dat leuk vinden. Ze krijgen er erg veel positieve energie voor terug en dat is met geld niet uit te drukken. Het is leuk om vanaf het begin de ontwikkelingen van dit project mee te maken en er samen voor te zorgen dat het project slaagt. Probeer eens in kansen te denken, daar wordt een mens een Sum gelukkiger van.

  reageer
 • As

   

  In kansen denken, ik denk dat als je het geld wat dit geintje gaat kosten zou inzetten om bijvoorbeeld de minima te helpen en om het achterstallige onderhoud in de hele stad weg te werken, je er veel meer aan hebt dan wat er nu gebeurt. Kijk en dan ben ik niet negatief bezig, ik zie betere kansen dan de huidige geldverspilling genaamd Floppiade

 • Ach Ja

   

  Hoe kun je in kansen denken als je weet dat: A) de Flopriade een ENORM verlies gaat lijden. Schatting ergens tussen de 20 en de 35 miljoen. (les uit het verleden; Venlo had een tekort van 10 miljoen) B) De zogenaamde werkgelegenheid die het zou opleveren volgens wethoudertje Liegebeest ingevuld wordt door vrijwilligers..... WAT heb je als Almere en inwoners dan aan deze onzin? Als het circus voorbij is getrokken een schuldenlast die de gemeenschap moet ophoesten!! Das inderdaad een enorme Kans... ja je hebt nu nog de kans om te verhuizen......

 • laat alle reacties zien
 • Bert

   

  Foto's van het Floriadeterrein? Heel fijn, dan kunnen we later nog eens terugkijken hoe mooi het was, de natuur die we vernietigen aan het Weerwater... #stemtegendefloriade

  reageer
 • Vrijwilligers om de Floriade verliezen te drukken ?

   

  Vrijwilligers om de Floriade verliezen te drukken ? Waarom krijgen deze arme mensen niet gewoon een salaris ? Floriade BV heeft nu 3 ipv 2 bestuurders elk voor ca € 120.000 per jaar.

  reageer
 • koos

   

  het is ook nooit goed he? had je dat beter gevonden dan.

 • Jan

   

  volgende week komen de tegenstanders aan het woord?

  reageer
 • Hannes

   

  Die komen niet aan het woord; want het zijn juist de gene die vaak genoeg via de media tegengas hebben geven; wat er aan debacles teweeg zijn gebracht! Wat nog lang door blijft sudderen! " Tenzij men een andere richting inslaat, wat betreft die doorgedramde woonwijk op de verkeerde locatie...!!

 • Jos

   

  Nee joh. Deze zendtijd is ingekocht door de gemeente.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert