Passage Dronten vrijdag open voor verkeer

DRONTEN
De weg De Passage langs Dronten gaat vrijdag officieel open voor verkeer. De nieuwe tweebaansweg ligt parallel aan de Dronterringweg. Hij is bedoeld om het verkeer bij Dronten beter te laten doorstromen.  

Via de Passage kunnen bestuurders Dronten passeren. Daar komt ook de naam vandaan. De weg is onderdeel van een groter geheel, de N23. Dat is de verbinding tussen Alkmaar, Lelystad en Zwolle. De aanleg van de Passage heeft uiteindelijk ruim 12 miljoen gekost. Dat is minder dan waar de provincie vorig jaar rekening mee hield.

De Passage heeft volgens een woordvoerder van de provincie een "duurzaam karakter". Het fietspad is aangelegd met cementloos beton en er staat Led-verlichting naast. Verder is er gekozen voor een speciaal soort asfalt op de autoweg. 

reacties (7)

 • Jan

   

  Mijn excuses, maar die connectie wist ik niet!!

  reageer
 • Jean

   

  Welk fietspad. Er is geen fietspad op de passage en ook geen ledverlichting.

  reageer
 • Opie

   

  Waarom hebben ze er niet een autoweg van gemaakt met op en afritten. Nu zitten er nog stomme rotondes in.

  reageer
 • Brinkman

   

  Mocht er familie van jou zijn aangereden piep je wel anders Jan !!!

  reageer
 • Jan

   

  En wat is het verband tussen dit stuk weg van de provincie en een stukje weg van de gemeente Dronten? Helpt het als de provincie De Passage morgen niet open gaat stellen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontens

   

  Als iedereen zich aan de regels houdt en niet met andere zaken zoals de telefoon dan is de kans klein dat het daar fout gaat. Ik kom er twee keer per dag langs en zie alleen maar mensen op de fiets of automobilisten met hun telefoon achter het stuur. Ja en dan kan het goed fout gaan. Gelijk invoeren dat men bezig is in het verkeer zonder telefoon. En niet belangrijk moet het een hoge boete komen en pakkans vergroten.

  reageer
 • Brinkman

   

  Ze kunnen beter de noord met spoed afmaken voor dat er doden vallen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert