Prijsvraag voor nieuw horecapaviljoen op De Deel

EMMELOORD • Do 7 december 2017 | 18:05 • Donderdag 7 december 2017 | 18:05
De gemeente Noordoostpolder schrijft een prijsvraag uit om ondernemers te vinden die het horecapaviljoen op De Deel kunnen bouwen en exploiteren. Er wordt gehoopt op een ‘bijzonder aansprekend gebouw’ met een horecaconcept dat vernieuwend is ten opzichte van het al bestaande aanbod in Emmeloord.

Campagne
Geïnteresseerden kunnen zich tot half februari melden. In juni wordt vervolgens bekendgemaakt wie het horecapaviljoen daadwerkelijk mag bouwen. Deze maand nog start een campagne om ondernemers te verleiden met ideeën te komen. Dat zal onder andere gebeuren met advertenties in bouwbladen.

De Deel
Tegelijkertijd gaat de gemeente ook op zoek naar een ontwikkelaar voor een andere gebouw aan De Deel, naast ‘t Voorhuys. In dit pand is straks ruimte voor woningen, horeca en bedrijven.

Supermarkt
De veranderingen in het centrum van Emmeloord maken onderdeel uit van een plan waar jaren over is gediscussieerd. Eén van de uitkomsten is dat er ruimte is voor een supermarkt nabij het Jumboplein en De Boei.

Als daar een nieuwe supermarkt komt dan zal het een bestaande supermarkt moeten zijn die zich verplaatst. Voorwaarde is ook dat op de achtergebleven locatie zich geen nieuwe supermarkt vestigt. De gemeente gaat nu gesprekken aan met de bestaande supermarkten in het dorp om na te gaan welke mogelijkheden zij zien.

Stadscafé
Komende dinsdag is er een Stadscafé in 't Voorhuys. Wie nieuwsgierig is naar de voorlopige plannen van De Deel kan hier naar binnen lopen voor meer info en een toelichting krijgen van een landschapskundige. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel