Nominaties voor landelijke vrijwilligersprijzen

ALMERE • Do 7 december 2017 | 19:22 • Donderdag 7 december 2017 | 19:22
Stichting 5000stappen.nl, Zelfbeheer Hoekwierde, Parkhuys Almere en de Almeerse Rens Ruijter zijn genomineerd voor twee landelijke vrijwilligersprijzen. Zo zet Ruijter zich al jaren belangeloos in voor de Eilandenbuurt en voor archeologische VINDplaats Zenit in Almere Buiten.

Er is de prijs ‘Meer dan handen’ voor projecten en organisaties en de ‘PassiePrijs’ voor individuele vrijwilligers. Elke gemeente mag drie lokale initiatieven en één individuele persoon voordragen.

Mondharmonica 
De jury in Almere heeft besloten een extra lokale prijs - de originaliteitsprijs - toe te kennen aan de heer John Banen. Hij geeft elke vrijdag ademhalingstherapie aan longpatiënten via het blazen op een mondharmonica. 

Uitreiking
De genomineerde initiatieven krijgen elk 500 euro van de gemeente Almere. De genomineerde individuele vrijwilligers krijgen een dinerbon. De uitreiking van de landelijke prijzen is in februari volgend jaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel