Raad niet overtuigd van plan rond uitkeringsfraude

DRONTEN • Do 7 december 2017 | 21:09 • Donderdag 7 december 2017 | 21:09
De gemeenteraad van Dronten is nog niet overtuigd van het voordeel om de samenwerking met andere gemeenten bij de aanpak van uitkeringsfraude op te zeggen. Dat bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering.

Het college van b en w wil uit de samenwerking met de regio IJssel-Vecht stappen, waarin negen gemeenten samen fraude aanpakken. Volgens het college kost de samenwerking Dronten jaarlijks 85.000 euro, maar ziet de gemeente van dat geld bijna niets terug.

Voordeel
Sinds Dronten zelf meer achter fraudeurs aan gaat wordt er wel geld teruggehaald. Vorig jaar ging het om ruim 94.000 euro. Vandaar dat het college de samenwerking per 1 januari opzegt, om op 1 januari 2019 echt uit het samenwerkingsverband te stappen.

Calimero
De raad zit met veel vragen en wil de voor- en nadelen beter onderbouwd zien. De ChristenUnie wil ervoor waken dat Dronten zich niet als een Calimero opstelt, die als enige ontevreden is over de samenwerking. De SP wil dat Dronten in gesprek gaat met de partners om meer uit de samenwerking te halen.

Alternatief 
Tenslotte wil de raad weten wat het alternatief is voor de regeling IJssel-Vecht, want het is niet zeker dat de eigen aanpak of samenwerking binnen Flevoland beter werkt.

De gemeenteraad praat later deze maand opnieuw over het voorstel. Voor die tijd zal wethouder Peter van Bergen extra informatie aanleveren.
 

reacties (4)

 • pieter de oude

    Vr 8 december 2017 Vrijdag 8 december 2017

  Een of twee (eigen) sociale rechercheurs moeten volgens mij hun salaris kunnen terugverdienen met het opsporen van oplichterij.

  reageer
 • Ohohoh

    Vr 8 december 2017 Vrijdag 8 december 2017

  Zo deze burgemeester kan alles alleen. Kijk naar hoe hij t kan op t gemeentehuis. En op deze manier heb je heb pottenkijkers, hoef je geen verantwoording af te leggen. Dat is best handig voor een persoon die veel trekken heeft van een narcist. Je bent er maar klaar mee in Dronten. Enuh, OF, hoe gaat het met jullie onderzoek? Het lijkt wel een beetje stil te staan.

  reageer
 • Hans

    Vr 8 december 2017 Vrijdag 8 december 2017

  Leuke foto met wethouder Vis. Is die wethouder niet onlangs opgestapt. Ik dacht dat omroep Flevoland sindsdien wel vaker in Dronten kwam.

  reageer
 • Stevie

    Do 7 december 2017 Donderdag 7 december 2017

  Weg uit het overleg voor uitkeringsfraude, weg bij de Alderstafel. Het individualisme van de Burgemeester werkt wel door geloof ik.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert