Politiek krijgt 1112 handtekeningen tegen coffeeshop

ALMERE

Een groep inwoners van Almere Buiten heeft donderdagavond 1112 handtekeningen overhandigd aan de gemeenteraad als protest tegen de komst van een drijvende coffeeshop. 

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat er een coffeeshop mag komen in de havenkom bij het Meridiaanpad. Omwonenden maken zich zorgen over overlast door drugsgebruikers en zijn bang dat jongeren gemakkelijk in aanraking kunnen komen met drugs. 

Eén van de initiatiefnemers van de handtekeningenactie is Marjolein Aindrou. Zij ziet het grote aantal handtekeningen als 'een mooi statement uit de wijk'. Voorlopig gaat de actiegroep geen verdere acties ondernemen. ''We wachten nu het definitieve besluit van de gemeente af", zegt Aindrou. Mocht er toch voor een coffeeshop gekozen worden dan overwegen de buurtbewoners juridische stappen. 

reacties (16)

 • Rene

   

  In principe is een vergunning verbonden met het voorkomen van overlast. Gall en Gall verkoopt drank. Maakt meer kapot dan je lief is. Vooral in het verkeer. Dus het zal niet zo n vaart lopen. Ik denk dat een boot ook vaak politie aantrekt. Is weer goed voor de wijk.

  reageer
 • Roker

   

  Een tevreden roker is geen onruststoker. En welke toegevoegde waarde het heeft? Laat mensen dat lekker voor zichzelf beslissen. Ik persoonlijk hoef dat borreltje niet, maar heb van tijd tot tijd liever een jointje.

  reageer
 • Elmer

   

  1 procent van de cannabis gebruikers worden problematische rokers en belanden soms in een kliniek. Misschien dat een aantal daarvan een problematische harddrug gebruiker wordt. Spuiten gebeurd nog maar sporadisch, het gros van de heroïne gebruiker is 50+. Zelf heb ik regelmatig op feestjes een jointje meegerookt maar op een gegeven moment dan ken je het wel en ben je er klaar mee. Is net als dronken zijn, dat leer je vanzelf heel snel af. Een aantal wordt alcoholist dat kun je niet voorkomen. Die coffeeshop moet er gewoon komen, laat de omwonenden maar oordelen als die tent een jaar draait.

  reageer
 • almere

   

  niks onzin het gebeurd wel degelijk dat het jou niet is over komen is mazzel hebben , en het achter het stuur kruipen met hasje en wiet is ook strafbaar tegenwoordig .

  reageer
 • PaSt

   

  Onzin! De aanwezigheid van een coffeeshop heeft daar niets mee te maken. Deze groep zou toch verslaafd zijn geraakt. Dat heeft een hele andere oorzaak. De meesten gebruikers blijven alleen bij het roken van wiet. Je zou dan ook de drankwinkel moeten verbieden. Tenslotte heb je ook alcoholisten en mensen die lallend en kotsend over straat gaan. En nog erger, met hun zatte kop achter het stuur kruipen met alle gevolgen van dien. Ik weet niet wat erger is!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Buurtbewoonster

   

  Man man man... Wat een commotie! Ik woon in de buurt en in ben een voorstander! Maak je eerder druk over armoede, vechtscheidingen en huiselijk geweld in de wijk! Zet je dáár voor in! Maken de tegenstanders zich soms druk over de woz waarde van hun woning? Een coffeeshop brengt niet meer of minder criminaliteit in de wijk dan een buurtkroeg. Sterker nog, wijkagenten hebben het weekend hun handen vol aan overlast bij horeca gelegenheden en niet bij coffeeshops. Mooi om de cohesie te zien onder de tegenstanders die ontstaat rondom de komst van deze coffeeshop, maar ik had graag gezien dat deze effort ook plaatsvond bij andere schrijnende zaken in de wijk.

  reageer
 • PaSt

   

  Ik heb zelf nooit drugs gebruikt, maar weet dat wiet de minst schadelijke vorm van drugs is en als het verkocht wordt dan is een coffeeshop het meest veilige. Geen dealers in de buurt die slechte kwaliteit leveren en er vooral zelf alleen maar beter van worden. Ik snap dat ouders niet blij zijn, maar ze moeten zich ook afvragen in hoeverre hun kinderen blootgesteld worden aan alcohol. Deze ouders drinken waarschijnlijk nooit, want alcohol is namelijk nog slechter dan wiet.

  reageer
 • Dirk

   

  klopt het begint met hasje en wietje , en als dat geen voldoening meer geeft gaan ze snuiven daarna gaat de naald er in . zelf gezien jaren terug in amsterdam en ook meegemaakt dat ze met een overdosis lagen . nou gemeente raad lekker weg blijven kijken en je hasj tent openen daar he .

  reageer
 • PaSt

   

  Ik heb zelf nooit drugs gebruikt, maar weet dat wiet de minst schadelijke vorm van drugs is en als het verkocht wordt dan is een coffeeshop het meest veilige. Geen dealers in de buurt die slechte kwaliteit leveren en er vooral zelf alleen maar beter van worden. Ik snap dat ouders niet blij zijn, maar ze moeten zich ook afvragen in hoeverre hun kinderen blootgesteld worden aan alcohol. Deze ouders drinken waarschijnlijk nooit, want alcohol is namelijk nog slechter dan wiet.

  reageer
 • Stevie

   

  U bedoelt natuurlijk: Het begint met drank en het eindigt met stank... Overmatig drankgebruik, alcoholisme onder ouderen, comazuipen van de jeugd. Leeft u onder een steen ? Of bent u gewoon bevooroordeelt ?

  reageer
 • WilmaAlmere

   

  De jeugd gaat toch op een bepaalde leeftijd toch wel expirimenteren met drugs, dat houdt je niet tegen, dat zal de komst van een coffeeshop niet tegenhouden.

  reageer
 • Rob

   

  Hef al die maatschappij ontwrichtende coffeeshops op, misschien dat we dan op termijn ook minder losers krijgen in de maatschappij en daarmee minder WIA figuren.

  reageer
 • willem-S

   

  Moet u eens op de Marktmeesterstraat in Centrum kijken. Daar kan geen fietser of auto ongeschonden langs. Die lui dumpen hun auto's midden op de weg en hebben overal lak aan en waag het niet daar wat van te zeggen. Verplaats de coffeshops naar het Floriadeterrein.

  reageer
 • Brouwsel

   

  vergeet het niet, het begint met wiet, en het eindigt met iemand die het leven liet. Welke toegevoegde waarde heeft drugs. Op zijn tijd wat tabak en een borreltje maakt toch al heel veel goed?

  reageer
 • ./\/\.

   

  Precies!

  reageer
 • AB

   

  Dat de rest van Almere Buiten overlast ondervind als gevolg van het ontbreken van een coffeeshop door scooter dealers interesseert deze NIMBY mensen niks. Daar waar een dergelijke shop gevestigd wordt zie je de overlast in de omgeving enorm afnemen. Veel succes me je gezeur over zielige kinderzieltjes die door het zien van een een verkooppunt, waar ze niet naar binnen kunnen, gelijk verslaafd zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert