Openbaar Ministerie eist celstraffen voor dagenlange mishandeling

LELYSTAD • Vr 8 december 2017 | 14:12 • Vrijdag 8 december 2017 | 14:12
Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag celstraffen geëist tegen Ricardo G. (25) en Michael H. (22) uit Lelystad voor poging zware mishandeling van een huisgenoot in mei van dit jaar. Ze zouden het slachtoffer vijf dagen lang in zijn eigen huis hebben geschopt, geslagen, getaserd en met pepperspray bespoten.

Ricardo G. hoorde achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. Hij zou degene zijn die het slachtoffer schopte, sloeg, knietjes gaf, met een stroomstootwapen bewerkte en pepperspray in het gezicht spoot.  Goede vriend Michael H. zou hem hebben opgejut en alles hebben gefilmd. Tegen hem eiste de officier van justitie negen maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. En voor beiden drie jaar proeftijd, een contactverbod en verplicht contact met de Reclassering.

Beide verdachten ontkenden vrijdag bij de behandeling van hun zaak in de rechtbank in Lelystad. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel