Oosterwold plant 29.000 bomen

ALMERE • Ma 11 december 2017 | 16:06 • Maandag 11 december 2017 | 16:06
Bewoners van Oosterwold hebben samen 29.000 bomen en struiken besteld om zelf te planten in het Almeerse gebied. De belangstelling voor dit initiatief van Stichting Paradijsvogelbosje was veel groter dan verwacht. De leverancier van de bomen moest zelfs overleggen of ze deze grote bestelling wel konden leveren.

Twee jaar geleden bestelden Marien Abspoel en Marie-José Deckers zelf 2600 bomen voor hun Paradijsvogelbosje. Via de stichting Heg en Landschap konden ze plantgoed met korting bestellen. Die stichting zet zich in voor een gevarieerd landschap met inheemse beplanting. Dit jaar vroegen ze of meer mensen uit Oosterwold geïnteresseerd waren in een bestelling via het boomplantprogramma, daar werd massaal op gereageerd.

Bewoners ontwikkelen Oosterwold zelf
In Oosterwold mogen bewoners hun eigen omgeving inrichten. De bomen en struiken zijn besteld door bewoners of samen met buren. Zij stoppen de planten zelf in de grond op hun eigen kavel of daarbuiten. Iedereen kiest zelf de planten uit waardoor er een gevarieerd landschap zal ontstaan. "Dat is goed voor de insecten en vogels en dat past ook bij Oosterwold", zegt Marien Abspoel.

De eerste bomen worden bezorgd op 22 december. De rest wordt in februari verwacht. 

Deel artikel

reacties (2)

 • Slomo

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Mogen wietplanten ook ?

  reageer
 • Jos

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Laten we hopen dat ze tot wasdom komen en niet in vervuilende houtkachels belanden. Ik blijf het jammer vinden dat hier honderden hectares (biologische) landbouwgrond wordt verkwanseld voor relatief weinig woningen en zogenaamde stadslandbouw die bedreven moet worden door burgers met agrarisch gezien twee linkerhanden. Ze hebben het allemaal over Permacultuur... een populaire manier om de boel te laten verwilderen. Hopelijk zullen de insecten daar nog een beetje van profiteren.

  reageer
 • Nico

    Ma 11 december 2017 Maandag 11 december 2017

  Wild om je heen slaan staat niet zo netjes. Waarom eigenlijk? Kreeg je de hypotheek niet rond?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert