Oosterwold plant 29.000 bomen

ALMERE • Zo 10 december 2017 | 14:06 • Zondag 10 december 2017 | 14:06
Bewoners van Oosterwold hebben samen 29.000 bomen en struiken besteld om zelf te planten in het Almeerse gebied. De belangstelling voor dit initiatief van Stichting Paradijsvogelbosje was veel groter dan verwacht. De leverancier van de bomen moest zelfs overleggen of ze deze grote bestelling wel konden leveren.

Twee jaar geleden bestelden Marien Abspoel en Marie-José Deckers zelf 2600 bomen voor hun Paradijsvogelbosje. Via de stichting Heg en Landschap konden ze plantgoed met korting bestellen. Die stichting zet zich in voor een gevarieerd landschap met inheemse beplanting. Dit jaar vroegen ze of meer mensen uit Oosterwold geïnteresseerd waren in een bestelling via het boomplantprogramma, daar werd massaal op gereageerd.

Bewoners ontwikkelen Oosterwold zelf
In Oosterwold mogen bewoners hun eigen omgeving inrichten. De bomen en struiken zijn besteld door bewoners of samen met buren. Zij stoppen de planten zelf in de grond op hun eigen kavel of daarbuiten. Iedereen kiest zelf de planten uit waardoor er een gevarieerd landschap zal ontstaan. "Dat is goed voor de insecten en vogels en dat past ook bij Oosterwold", zegt Marien Abspoel.

De eerste bomen worden bezorgd op 22 december. De rest wordt in februari verwacht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel