Ook vandaag minder treinen vanwege winters weer

FLEVOLAND
Er rijden vandaag minder treinen dan op een gewone winterdag. Volgens de NS is daartoe besloten vanwege het aanhoudende winterse weer. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. 

Reizigers in Flevoland kunnen maandag niet rechtstreeks met de trein van Almere naar Utrecht. In plaats daarvan moet op Weesp worden overgestapt. Verder rijden er minder intercity's op het traject Lelystad - Dordrecht en de hele dag minder sprinters tussen Almere en Hilversum. 

De NS zet extra medewerkers in om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand.


 

reacties (2)

 • Stefan

   

  Slecht artikel zeg. De trein tussen Almere en Hilversum is dezelfde als naar Utrecht toe... Natuurlijk wordt die trein er als eerste bij een sneeuwvlokje eruit gehaald.

  reageer
 • Patrick de droog

   

  Als de ns nou is sneeuwschuivers aan de treinen bouwt kunnen ze gewoon meer treinen in zetten probleem opgelost dit doen ze ook in Finland Lapland ook dus ns doe er wat aan

  reageer
 • A.

   

  Met het verschil dat daar treinen langzamer rijden en sowieso een stuk minder vaak.. maar lekker blijven zeiken op de NS. Verbouwen ze straks treinen om met dit weer helemaal perfect te kunnen rijden, om alle kosten daarvan in ons kaartje te verwerken. Kan je dat weer over zeuren :)

 • Van Haven

   

  In Finland ligt er elke winter veel sneeuw, hier niet. Dus dat zou een veel te kostbare investering zijn, wat weer verhaald zou moeten worden op de reiziger.

 • Treintje

   

  Probleem is niet de sneeuw op de rails maar de sneeuw tussen de wissels waardoor de wissels niet goed bediend kunnen worden. Als de wissel niet sluit dan levert dit een storing op en kunnen de treinen er niet meer overheen rijden. Als de treinen dat wel zouden doen zou dit gevaar op leveren voor ontsporingen. Door minder treinen te laten rijden hoeven de wissels minder bediend te worden waardoor er grotere kans is dat de treinen die wel rijden op tijd kunnen rijden. Met de gladheid is er wel te rijden alleen kunnen de treinen wat minder snel afremmen en minder snel op snelheid komen, daardoor zijn de treinen niet meer op hun eigen tijdschema.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert