Busvervoer heeft problemen door hevige sneeuwval

FLEVOLAND
Busmaatschappij Arriva heeft in Lelystad alle bussen van de weg gehaald vanwege de hevige sneeuwval. Ook in Almere rijden vanaf 21:00 geen stadsbussen meer. Al eerder op de avond werden de bussen van het streekvervoer teruggeroepen. Dinsdagochtend hervat Keolis de dienstregeling zoals gepland, maar moeten reizigers nog wel rekening houden met vertragingen vanwege de gladheid. 

Ook maandagochtend had de kersverse busvervoerder in Almere last van het winterweer. Door gladheid zijn meerdere busritten tijdens de ochtendspits uitgevallen. Volgens Keolis hadden de nieuwe bussen te kampen met spiegelgladde wegen waardoor ze langzamer moesten rijden en door de vertraging ritten uitvielen. Niet overal bleek voldoende zout te zijn gestrooid.

Almere jong abonnement
Een ander probleem ontdekten de houders van een zogeheten Almere jong abonnement. Zij konden niet inchecken, omdat het saldo op nul stond. Door een softwarefout is het geld niet doorgezet. Gedupeerden wordt geadviseerd contact op te nemen met de afdeling klantenservice van Keolis.


 

reacties (12)

 • AlmeerderRob

   

  abonementen houders vooral de ouders van schoolgaande jongeren let op ,er wordt ondanks abonement geld geincasseerd van het saldo... ! Ja ze blijken al geruime tijd te weten er saldo van de OV chipkaart wordt ingehouden. Maar indien je belt na klantenservice belt zo druk is je niet eerst een melding over dit probleem hoort,pas als je op de website kijkt.... Maar communiceren ze dan niet via hun monitoren in de bussen,zodat de abonnementen gebruiker hun saldo in de gaten houden? Nu is het zo dat je dit soms niet door hebt zo druk is in de bus,voor mensen.scholieren etc. met een beperking door deze drukte het niet kunnen overzien. Deze moeten eigenlijk door de vervoerder zonder enige handelingen van de houder ov chipkaart moeten plaats vinden dit een fout van vervoerder is. Het is en een onterechte incasso ofwel mutatie op de OV chip kaart. Ook kan er dus niet uitgecheckt worden vanmorgen 08:00 uur onze zoon merkte vandaag ,hoe gaat dit verwerkt worden en hoeveel geld dit de klant misloopt ???? Het OV is blijkbaar slechts in een ander jasje gestoken met expertise van ja je weet wel ,als iets onder de pet houden zijn blijkbaar meester in ... ja de gemeentezouden juist nu goed moeten monitoren als goede Burgervader er zoal gaat spelen met deze " vervoerder" die zijn intrede al niet vlekkeloos verlopen is ... waar zou dit aan liggen toch niet " door sneeuwval op vervoerders "hersenPan" deze is bevroren ?

  reageer
 • mr Do

   

  Begint goed mat All Go, geen saldo op het Jong Jaar abonnement. Vervolgens bellen met de klantservice, kastje muurtje verhaal. Wat een ruk bedrijg zeg!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Bent u onfeilbaar,? geef dit bedrijf even de kans om in te werken en ga niet het vorige bedrijf idealiseren, was ook af en toe een drama, sloten ook hun kaartverkoop (met vriendelijk personeel) op Almere centrum omdat ze deze service te duur vonden.

 • AS

   

  Deze reacties hebben niets met de gladheid te maken. Eerst goed lezen aub!

  reageer
 • Chef😉

   

  Dames en Heren wees eens positief over het OV in Almere....dit soort extreme weersomstandigheden heeft niemand in de hand dus Stoppen jullie aub met zeiken en ga lekker genieten van je wel verdiende rust. Fijne avond aan alle Almeerders

  reageer
 • Arno

   

  Rijden er bussen in Almere.

  reageer
 • almere

   

  er rijden nu geen bussen meer in almere door de sneeuw .

 • Peter

   

  Goede vraag,en gaan de bussen op 12 december wel rijden?

 • laat alle reacties zien
 • Esveen

   

  Als de bus dan maar komt. Wachten duurt wel erg lang nu.

  reageer
 • Dee

   

  Zijn ze alle scholieren in Haven vergeten die naar Poort moeten? 4 voortgezet onderwijs scholen zijn er daar. Voorheen was er bus 151 die ze s'ochtends om 07:50 konden nemen. En terug bus 10 en overstappen op 't oor of de Steiger. Nu moeten ze 3 bussen nemen en 07:30 van huis! De meeste fietsen nu naar 't oor. Daar heb je geen busabbonnement voor. Slecht geregegeld.

  reageer
 • Rik

   

  Oke het is nu winter maar normaal ga hele stuk gewoon fietsen. Ik fietse tien ik jong was elke dag van Haven centrum naar de Vaart. Poort is daar niks bij.

 • Kees

   

  Onzin drie bussen, met lijn M1 naar 't oor om de vijf minuten dan overstappen op de lijnen 322/323 dus een keer overstappen geen twee keer of meer.

 • Wauw

   

  20 min extra reizen, poe poe wat een mega drama

 • M Janssen

   

  Wat een mooie bussen, hij was iets te laat maar dat is niet gek met dit weer. Hopelijk zijn de opstartproblemen ook snel opgelost. Succes

  reageer
 • YoYo

   

  Wel fijn dat dit nu ergens te lezen staat... niet eens op hun eigen website. Nog een mazzel dat mn dochter nog gewoon saldo op dr kaart had, naast dit abonnement. Maar ook dat er niet direct controles zijn geweest, want dan hadden de meeste scholieren toch echt in de kou buiten de bus gestaan..."Neem contact op"...? Lieftallige damesstem laat weten dat nummer niet in gebruik is... ben benieuwd hoe lang het duurt voor het online webformulier gelezen EN beantwoordt wordt...

  reageer
 • Pzaal

   

  Geef ons het rondje Almere Haven terug.

  reageer
 • Dat is er gewoon hoor, de ene keer gaat die rechts om vanaf de Steiger en de andere keer gaat die recht door. en als je echt een rondje wil maken blijf je toch even zitten.

 • .W.

   

  kunnen ze t vervoer normaal wel garanderen ? heb nu toch wel sterk mijn twijfels beetje sneeuw en ze hebben problemen lees niet anders dan dat bagger is met ze voorspeld niets goeds na de toekomst .

  reageer
 • jw

   

  azijnzeikerd!! overal wordt afgeraden de weg op te gaan door rijkswaterstaat, politie en anwb. Dus wees blij dat uberhaupt nog een bus rijdt. En wees blij dat ze veiligheid voorop stellen. Duidelijk een reactie van iemand die zelf nog nooit een groot voertuig heeft gereden. KANSLOOS!

 • lexxie

   

  Begint al lekker met die flop bus maatschappij Het kan in Almere

  reageer
 • chauff

   

  Lekker positief Hoor !!! Stap lekker zelf achter het stuur en ervaar het !!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert