Ravage na plofkraak bij supermarkt Plus

LELYSTAD • Vr 15 december 2017 | 8:30 • Vrijdag 15 december 2017 | 8:30
Een ravage bij de Plus supermarkt in de Botter in Lelystad nadat onbekenden rond 04:00 uur vrijdagochtend een plofkraak pleegden op de geldautomaat.

Slijterij
Door de knal zijn veel flessen in de slijterij gesneuveld en ligt de vloer vol met glasscherven. De slijterij blijft daarom voorlopig dicht. De supermarkt is ongeveer een uur later dan normaal wel opengegaan. Ook aan de overkant van de winkelstraat is schade ontstaan door de drukgolf, zegt supermarkteigenaar Jan Postma. 

Explosie
Postma vertelt op bewakingsbeelden te hebben gezien dat om 04:05 uur twee mannen een explosief op de geldautomaat hebben geplaatst. De ontploffing daarvan ging gepaard met een enorme knal. Veel mensen in de buurt van de supermarkt hebben die dan ook gehoord. Volgens Postma lijkt het erop alsof de criminelen niks hebben buitgemaakt met de plofkraak. Ze gingen er op een scooter vandoor.

Omdat de geldautomaat zich aan de buitenkant van de slijterij bevindt is vooral daar de schade erg groot. De verwachting is wel dat de slijterij in de loop van de dag weer open kan. 

De technische recherche heeft vrijdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan rondom de opgeblazen geldautomaat. Een groot gedeelte van het parkeerterrein bij de supermarkt is daarvoor enige tijd afgezet geweest. Ook de EOD is aanwezig geweest, vertelt Postma, om te kijken of er geen onontplofte explosieven zijn achtergebleven. 

Niet de eerste keer
In 2012 is de geldautomaat bij de supermarkt al eens getroffen door een ramkraak. Dat gebeurde één dag voor kerst. Een busje reed toen op de supermarkt in. Postma overweegt nu om de geldautomaat weg te halen. "Laten we het zo zeggen. Ik wil het géén derde keer meemaken. Ik ben er nu wel klaar mee."


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel