GroenLinks wil duidelijkheid over jongerenlokaal

LELYSTAD • Vr 15 december 2017 | 14:18 • Vrijdag 15 december 2017 | 14:18
De fractie van GroenLinks in Lelystad wil duidelijkheid van het college van burgemeester en wethouders over de komst van een jongerenlokaal in de stad. Op 15 november 2016 werd een motie met die strekking door de gemeenteraad aangenomen, maar een jaar later is er nog altijd geen antwoord.

Dringend behoefte
Raadslid Hicham Ismaili Alaoui heeft namens zijn partij schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hij zet vraagtekens bij de regievoering en daadkracht van het college. Alaoui ontvangt signalen uit het welzijnsveld dat er dringend behoefte is aan een ontmoetingsplek waar jongerenwerkers van ICP jeugdigen kunnen opvangen en begeleiden.
"Alleen al in de Atol- en Zuiderzeewijk zijn zo'n 50 jongeren met wie ICP contact heeft. Om de volgende stap te zetten is een geschikte ruimte noodzakelijk.''

Gefrustreerd
Het raadslid van GroenLinks wil weten of er belemmeringen zijn waardoor de gemeente - in samenwerking met de welzijnsorganisaties - nog geen jongerenlokaal heeft geopend. Alaoui dringt aan op een snelle oplossing, omdat anders het jongerenwerk wordt 'gefrustreerd'.

Brief naar de raad
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het onderwerp afgelopen dinsdag in het college-overleg is besproken en dat volgende week een brief naar de raad wordt gestuurd. Vooruitlopend daarop worden inhoudelijk geen mededelingen gedaan.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel