Rien Bogerd ontvangt erepenning

URK
Rien Bogerd heeft zaterdag een erepenning gekregen van de gemeente Urk. Die nam hij in ontvangst op een receptie voor zijn afscheid als gemeentesecretaris, een functie die hij al sinds april 1986 bekleedt.

Met zijn ruim 31 jaar ervaring is Bogerd de langstzittende gemeentesecretaris van Nederland. Op 1 januari 2018 stopt hij er officieel mee.

'Invloed'
Als je zo veel colleges hebt zien komen en gaan, verwerf je best wat invloed, bevestigt Bogerd desgevraagd. Maar men moet hem niet als de baas van Urk zien. 'Dat zou betekenen dat Urk op slot gaat als ik wegga en dat is ook niet het geval gelukkig', zegt gemeentesecretaris Bogerd.

'Ik heb een geweldig leuke tijd gehad', vertelt Bogerd. "De Urker is van zichzelf ook heftig, emotioneel, zegt rechtstreeks hoe die erover denkt. Als buitenstaander denk je dan soms 'die hebben ruzie', maar uiteindelijk staan we als één Urk voor elkaar."

'Treurwilg'
Bogerd blijft op Urk wonen en zegt 'niet bij de treurwilg' te gaan zitten. "Ik zie nog zoveel uitdaging. Ik denk dat jullie nog wel van mij gaan horen."

Hij wil meer tijd met familie doorbrengen en gaat zich richten op schrijven over de historie van Urk.
reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert