Twee ton voor opknapbeurt Waterloopbos

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat twee ton meebetalen aan het opknappen van het Waterloopbos. Het bos tussen Kraggenburg en Vollenhove, dat vol staat met miniaturen en historische waterbouwwerken, moet veel toeristen gaan trekken.

De gemeenteraad stemde in met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders voor de opknapbeurt. Het geld is afkomstig uit de Zuiderzeelijngelden. In totaal is er 7 miljoen euro nodig. Ook de provincie betaalt mee.

De verwachting is dat het Waterloopbos in 2021 circa 150.000 bezoekers per jaar trekt. Een verdubbeling ten opzichte van nu. Het bos krijgt een nieuwe entree, de Deltagoot wordt een monument, er komen betere parkeerplekken en de bewegwijzering wordt aangepakt. Ook komen er een speelbos en een uitkijktoren.


reacties (6)

 • C

   

  Stuur die Regellaars en geld smijters maar naar huis wat een viezie voor de TOEKOMST Ze denken en denken maar Met zaagsel kun je Niet denken ha ha Ga maar naar een ontwikkelings Land hier ver vandaan zet ze maar aan het werk in het groen onderhoud daar is werk zat Wissel die regelaars maar in voor bekwamer volk met verstand van zaken Zeker geen diploma gehaalt

  reageer
 • C

   

  Stuur die Regellaars en geld smijters maar naar huis wat een viezie voor de TOEKOMST Ze denken en denken maar Met zaagsel kun je Niet denken ha ha Ga maar naar een ontwikkelings Land hier ver vandaan zet ze maar aan het werk in het groen onderhoud daar is werk zat Wissel die regelaars maar in voor bekwamer volk met verstand van zaken Zeker geen diploma gehaalt

  reageer
 • Cj

   

  Wat leeft er nu in de nop wat een verkwisting van gemeenschaps geld wat moeten wij NU als polder bewooners daar wel niet van gaan denken Het ONDER houd van het groen in alle dorpen waardeloos wat een blamacje wat nu daar komt dat Geld VANDAAN .Dat vergeten ONDER houd 40% Gedaan en 60% niet gedaan wat een slecht ONDER houd ZEG dat bös hoeft alleen maar ONDER houd dat vormalige Monumenten zet er een paar bouwvakkers op en klaar is kees. En geen prutsers en dat moet nu ZOVEEL Geld gaan kosten ? Is dat het belijd van de nop flevoland en de gemeenschap uit te BUITEN , Hou de duim op de knip. Dit mag niet en dat mag wel we weten het niet Meer maar bedondert worden door dat Volk wat BOVENLIGGENDE ons Staat Wij bevolking snappen het niet Meer wat ze aan het doen zijn ja zelf verrijking wateen vooruit ziende Blick hebben ze in het gemeente huis, province flevoland land . Doe normaal dat DOET de bevolking ook beter. haal ze erbij de echte bevolking die heeft er wel verstand van over hoe en wat praktijk. En Theorie en praktijk dat is wel wat anders he en gebruik je verstand .

  reageer
 • Misschien kunnen ze het bedrag even weghalen bij de belachelijke subsidie voor de windmolens of laat anders de ontvangers van dit achterlijk hoge bedrag zelf investeren in de Noordoostpolder om iets terug te doen voor de inwoners die enkel dit idiote uitzicht hebben gekregen. Het waterloopbos is het waard om te restaureren. Het heeft gezorgt dat we veel beter met water omgaan en droge voeten houden.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Helaas - een zwarte dag voor de belastingbetaler én de natuur in de Gemeente Noordoostpolder. In haar volstrekte onnozelheid heeft de Gemeenteraad van de Gemeente Noordoostpolder besloten om aan de Multimultimiljonair, Grootgrondbezitter, Natuurverprutser en Belegger ( 200 miljoen euro aan beleggingen is toch niet niks! ) Natuurmonumenten 241.000 euro belastinggeld toe te kennen voor het uitmelken van een Rijksmonument als toeristisch-recreatieve attractie ( De Groene Efteling II ) voor (zogenaamd) 150.000 á 200.000 mensen. Mogen wij VVD-wethouder Hans Wijnants, Natuurmonumenten-vrijwiligger en Wethouder Wiemer Haagsma en zijn vriendjes bij Natuurmonumenten dan tenminste houden aan de 30 te creëren arbeidsplaatsen? Fijn, dank u!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Echt jammer dat men dit bos wil veranderen, daar word het niet mooier van. Ik begrijp dat het van natuurmonumenten is, waarom betalen die dat niet zelf?

  reageer
 • ./\/\.

   

  Nou, het bos kan wel wat onderhoud gebruiken, de installaties zijn allemaal in vervallen staat. Prachtige plek, is het echt waard.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert