Kamervragen van GroenLinks over windsubisidies

NOORDOOSTPOLDER • Di 19 december 2017 | 12:42 • Dinsdag 19 december 2017 | 12:42
Kamerlid Tom van der Lee van GroenLinks gaat vragen stellen aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de subsidies die zijn toegekend aan windpark Westermeerwind bij Noordoostpolder.

Aanleiding daarvoor is berichtgeving van Omroep Flevoland en het Financieele Dagblad over de enorme rendementen die op het park worden behaald.

Een woordvoerder laat namens Van der Lee weten zulke hoge rendementen op basis van subsidies onwenselijk te vinden. De partij wil vooral lering trekken uit de subsidieverstrekking voor het buitendijkse park Westermeerwind. GroenLinks wil in de toekomst voorkomen dat er te veel subsidie in innovatieve  duurzame projecten wordt gestoken.

Kamerlid Rob Jetten van D66 laat via zijn woordvoerder dat de subsidies bedoeld zijn om zo veel en zo efficiënt mogelijk schone energie op te wekken. "Daar moet het geld ook voor worden ingezet. Als dit verhaal klopt, dan is dat een belangrijke reden om nog eens goed te kijken of de criteria voor subsidieverlening wel goed zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel