Nieuwe milieustraat donderdag open voor Havenaren

ALMERE
Bewoners van Almere Haven kunnen vanaf donderdag hun afval kwijt in de nieuwe milieustraat in hun stadsdeel. Met uitzondering van restafval mag je van alles brengen naar dit zogeheten Upcycle Centrum, zoals glas, papier, plastic, metaal, textiel, bouw- en sloopafval.

Upcycle Centrum is uniek in Nederland
Dit afvalverwerkingscentrum is uniek in Nederland. Dat komt omdat gepoogd wordt om afval volledig te hergebruiken. Zo worden er volgend jaar ruimtes ingericht waar ondernemers oude spullen gebruiken om nieuwe producten van te maken. Ook komt er een educatiecentrum waar mensen leren spullen te maken van afval. Nieuw aan het Upcycle Centrum is ook dat het overdekt is. Zo hebben bezoekers en de medewerkers van de milieustraat geen last van regen. Ook blijven de gebrachte spullen droog. 

Tijdelijke oplossing is nu verleden tijd
Het voormalige recyclingperron op industrieterrein De Steiger moest wijken voor de verbreding van de A6. De Havenaren konden de afgelopen 1,5 jaar hun afval naar drie tijdelijke perrons in hun stadsdeel brengen. Vanaf donderdag hoeft dat niet meer.

Is het nieuwe Upcycle Centrum alleen voor Havenaren?
In totaal telt Almere drie milieustraten. Het nieuwe Upcycle Centrum is niet bedoeld voor alléén de inwoners van Almere Haven. Ook inwoners uit andere stadsdelen in Almere mogen gebruik maken van het centrum. 

reacties (3)

 • De waps

   

  En waar kan ik het restafval kwijt?

  reageer
 • Johan

   

  "Met uitzondering van restafval" waarom staat er op de derde foto dan een bord met "grof restafval" ?

  reageer
 • Janneman

   

  Top! Een adres erbij zou helpen....

  reageer
 • De steiger 113 1351ak almere-haven

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert