Actiegroepen Lelystad Airport overhandigen handtekeningen aan kamer

LELYSTAD
Twee actiegroepen hebben dinsdagmiddag petities overhandigd aan de Tweede Kamer. Stichting Lelystad Airport Moet Door overhandigde ruim 10.000 handtekeningen om ervoor te zorgen dat het vliegveld gewoon in 2019 opent. De stichting vreest dat uitstel de Flevolandse economie zeker vijf jaar op slot zet.

De burgemeesters van Elburg en Oldebroek willen juist het tegenovergestelde. Zij zijn bang voor geluidsoverlast en willen dat het luchtruim opnieuw wordt ingedeeld voordat het vliegveld in Lelystad opent. Er was veel media-aandacht voor het overhandigen van de petities. 

De Kamerleden kregen de petities enkele uren voordat ze in debat gaan met minister Cora van Nieuwenhuizen over de fouten in de milieu-onderzoeken. Dat debat staat gepland om 20.45 uur. Het is live te volgen via omroepflevoland.nl

reacties (15)

 • Logisch Nadenken?

   

  De tegenstanders hebben geconstateerd dat wat je noemt gesjoemel met cijfers.Vervolgens wordt met veel wapengekletter door voorstanders een offensief opgestart. Verwacht men dat alle feiten en argumenten rondom de Schiphol problematiek van jaren weggepoetst kunnen worden met een nieuw vliegveld?Het meest gekke is men scandeert dat het meer banen geeft ,inderdaad ook voor de gezondheidszorg om de burgers te kalmeren!Wie wordt nu echt volstrekt voor het lapje gehouden de problemen zullen alleen maar toenemen!Want Schiphol zal straks als excuus gebruiken dat de kleine vliegtuigen in Lelystad landen en de zeer grote op Schiphol.Dus nog meer herrie in de tent!

  reageer
 • Henk

   

  Dat is mooi. Door de handtekeningen tegen weten we ook wie dat zijn en die mensen mogen de eerste 10 jaar niet vertrekken van lelystad airport. Die mogen gewoon duur betaald op vakantie vanaf schiphol. Nu klagen straks niet vliegen! (Net als de klagende Urkers die vervolgens geen baan kregen bij de aanleg van het windmolenpark, hielp perfect!)

  reageer
 • Opa70++

   

  Omdat er mensen zijn die niet hetzelfde mening hebben als jij moeten ze gestraft worden??? Wij leven gelukkig in een democratisch land. Wees blij met de tegenstanders, zij maken het alleen maar spannend.. Overigens, ik ben altijd al een grote voorstander, liever vandaag als morgen open..

 • Ron

   

  Heel goed dat de pisitovo’s hun podium hebben gepakt! Nu snel door met de doorontwikkeling van het vliegveld en daarmee Lelystad en de regio!!

  reageer
 • Realistische burger

   

  Uitstellen! Eerst een fatsoenlijke en eerlijke MER!

  reageer
 • Rob

   

  Eerst een deugdelijke MER ipv het even regelen onder het motto economische schade, hou toch eens op met economische schade. Heb het eens over milieuschade, hoorschade, omgevingsschade, extra CO2 schade, risico's op ongevallen door een ondeugdelijke MER. Enz. Enz. Al die bedrijven die nu al investeren rondom dat vliegveld handelen allemaal voor hun beurt en wisten welke risico's ze zouden lopen dus als er al sprake is van schade moeten ze bij de beleidsmakers van de toenmalige MER zijn die de zaak willens en wetens bedonderd hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RR

   

  Meer uitbreiding, meer dit, meer dat...Vraag je eens af wat het jou persoonlijk brengt. Ik weet in ieder geval dat uitbreiding niet past bij de milieu eisen. Ach, ik weet het al, men verwacht dat de werkgelegenheid groter wordt of dat je de ene keer per jaar vanaf Lelystad kan vliegen. Vergeet bij die gedachte over werkgelegenheid niet dat we in een vergrijzing verkeren. Nu al zijn banen niet op te vullen. Uitstel zodat men de vliegroutes eens nader kan bekijken is wat mij betreft een goed punt. Gr. Oldemarkt.

  reageer
 • Qq

   

  Als ouder vlieg ik steeds vaker. Graag vanaf Lelystad.

 • Jeroen

   

  6000 voorstanders en 10.000 tegenstanders....klopt er toch weinig van al die roeptoeters die zeggen dat iedereen voor is.

  reageer
 • Nadia

   

  Je hebt de cijfers omgedraaid. Meer dan 10.000 handtekeningen van voorstanders! En terecht ook, ik hoop van ganser harte voor de toekomst van Lelystad én de provincie dat de luchthaven conform plan opengaat in 2019.

 • HLN

   

  Misschien kunnen de voorstanders bij de tegenstanders een claim indienen als het uitgesteld gaat worden. Denk niet dat er dan nog iemand tegen is. Vliegveld moet er gewoon komen omdat anders de economie in Lelystad en Flevoland schade gaat ondervinden, en niet zo'n beetje ook.

  reageer
 • SJP

   

  Wat een flauwekul. Vliegveld levert alleen overlast. Alle werkzaamheden in en op het vliegveld worden geautomatiseerd, dus vrijwel geen (blijvende) werkgelegenheid.

 • Ger

   

  Alle tegenstanders meteen laten tekenen dat ze niet meer vliegen. Je zal maar bij Schiphol wonen.

  reageer
 • Pieter

   

  Groot gelijk Hendricus! Hoeveel inspraak en voorlichting is er de afgelopen jaren niet geweest. En dan gaat er een schop in de grond en dan staat Jan Burger te janken en te jeremiëren. De tegenstander was de grote afwezige in de voorbereidingen, heeft de kansen onbenut gelaten, en vist achter het net. Dus overheid, trek je niks van deze Nationale Ombudsman aan, hij schurkt aan tegen de stem des volks. Negeren dat gejammer achteraf, en doorpakken. En wel Nu!

  reageer
 • Pietertje

   

  de salamitactiek waarbij steeds een besluit wordt genomen waarbij de volgende stap onvermijdelijk is, werkt. Dus inderdaad doorpakken.

 • Hendricus

   

  Hadden die burgemeesters niet eerder kunnen reageren toen de plannen ter inzage lagen in hun eigen gemeentehuizen? Wat doen deze lieden eigenlijk?

  reageer
 • Dikkie

   

  En dat voorlopig voor 2 vliegtuigen in 3 uur.

  reageer
 • bart van der Kolk

   

  Waar is de rest van de 'minstens 10.000' handtekeningen? Hoog Overijssel had er binnen een week meer dan 30.000.. Beetje slapjes!

  reageer
 • Bo

   

  Deze mensen hebben geen baan, zijn ook tegen zwarte Piet en stemmen PvdA. Ik hoop dat het vliegveld zo snel mogelijk zijn deuren opend zodat ik daar veel gebruik van kan maken. Nachtvluchten vind ik ook geen probleem.

  reageer
 • Jake

   

  Nee hoor heb een prima baan, pro zwarte piet en stem geen PVDA! Maar nee dat vliegveld is kansloos Bo !

 • Pietertje

   

  6.000 voorstanders, dan zal de rest wel tegen zijn.

  reageer
 • Jut

   

  Mosterd na de maaltijd!!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert