Politiek wil nog niet ingrijpen bij Keolis

ALMERE • Di 19 december 2017 | 22:54 • Dinsdag 19 december 2017 | 22:54
Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad vindt het nog te vroeg om nu al in te grijpen bij busvervoerder Keolis. Eerst moet de directie met werknemers en vakbonden de problemen zien op te lossen.

Dinsdagmorgen brak een wilde staking uit onder de chauffeurs. Ze zijn ontevreden over te strakke rijtijden en onveiligheid op de bus. Het werk werd onverwachts een half uur stilgelegd, waardoor reizigers werden gedupeerd.

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld en wil dat het college de directie van Keolis op het matje roept. Maar andere partijen als bijvoorbeeld PvdA, VVD, Leefbaar Almere en SP vinden dat te voorbarig. Ze willen dat de directie eerst zelf met het arbeidsconflict aan de slag gaat. Als dat niet snel wat oplevert, zullen ze wethouder Frits Huis vragen zich in te zetten voor een oplossing.

Tweede week voor Keolis
Onder de naam AllGo is dit de tweede week dat Keolis het busvervoer in Almere verzorgd, nadat Connexxion dat achttien jaar heeft gedaan. De busvervoerder maakt een uitermate slechte start omdat ernstige sneeuwval de rittenschema's op dag één al in de war schopte. Bussen waren vertraagd en vielen zelfs uit.

Landelijke staking
Buschauffeurs van de vijf grote maatschappijen klagen over een te hoge werkdruk. Verder vinden ze het loon te laag. Ze worden ondersteund door de vakbonden CNV en FNV. Werkgevers krijgen tot begin januari de tijd om met voorstellen over de brug te komen. Doen ze dat niet dan lijken stakingen in het openbaar vervoer onvermijdelijk. In eerste instantie gaat het om een 24 uursstaking op donderdag 4 januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel