29 boeren kunnen door uitspraak rechtbank miljonair worden

NOORDOOSTPOLDER
29 boeren in Noordoostpolder hebben het recht om te participeren in het buitendijkse windpark Westermeerwind. De rechtbank heeft in een tussenvonnis bepaald dat de boeren aanspraak kunnen maken op 30 procent van de aandelen van het windpark. Maar over de voorwaarden waarop de boeren mogen meedoen buigt de rechtbank zich nog. 

De groep, die nu gelijk heeft gekregen, zegt dat in een vergadering is afgesproken dat ze 50.000 euro per persoon mochten investeren. De rechtbank wil nu de bandopname van die bijeenkomst beluisteren om te onderzoeken of dat ook echt zo is en welke voorwaarden daaraan verbonden werden. De rechtbank spreekt zich daarover in het nieuwe jaar uit.

Mocht blijken dat de 29 boeren ieder 50.000 euro mogen inleggen dan weten ze ook dat dat een goede investering is. Op basis van de berekening van een expert levert dat in 20 jaar tijd zo'n 1,5 miljoen per boer op.

Dinsdag maakte Omroep Flevoland bekend dat twee initiatiefnemers van het park per persoon ruim 9 miljoen euro kunnen verdienen dankzij een grote subsidie van de rijksoverheid.

reacties (19)

 • JM

   

  Wat weer een volks verlakkerij Cimineelen ambtenaren ,boeren om zo de Nederlandse. Burger een loer te draaien ik heb er geen woorden meer voor en met mij alle bewoners van Nederland , de mensen eerst allemaal energie zuinige apparaten aan praten en zuinige lampen aan gesmeert.en nu dit verkwanselde subsidie voor de mijoeneers de boeren. Tjonge jonge de. Mensen gebruiken veel minder energie dat is wel goed .maar je word genaait door al de btw, omzet belasting,meterhuur,enegiebelasting, kabel huur. .noem verder maar op geouwe hoer 22 Wat voor een mee eeters hebben we nog meeer kwa energie kosten en nu dit weer ze bedenken steeds meer onzin nu misbruik van de subsidie hetNederland Kom op mensen kom in opstand tegen dit gedrogt en wat zitten ze daar. In de haag toch allemaal te bedenken en uit te dokteren we worden er zo moedeloos van is niet het een of dan weer het ander we worden getilt .bedondert.genaait. Een poot gelicht noem maar op

  reageer
 • JM

   

  Wat weer een volks verlakkerij Cimineelen ambtenaren ,boeren om zo de Nederlandse. Burger een loer te draaien ik heb er geen woorden meer voor en met mij alle bewoners van Nederland , de mensen eerst allemaal energie zuinige apparaten aan praten en zuinige lampen aan gesmeert.en nu dit verkwanselde subsidie voor de mijoeneers de boeren. Tjonge jonge de. Mensen gebruiken veel minder energie dat is wel goed .maar je word genaait door al de btw, omzet belasting,meterhuur,enegiebelasting, kabel huur. .noem verder maar op Wat voor een mee eeters hebben we nog meeer kwa energie kosten en nu dit weer ze bedenken steeds meer onzin nu misbruik van de subsidie het kan niet op. Is dat nu een vooruitzicht van Nederland Kom op mensen kom in opstand tegen dit gedrogt en wat zitten ze daar. In de haag toch allemaal te bedenken en uit te dokteren we worden er zo moedeloos van is niet het een of dan weer het ander we worden getilt .bedondert.genaait. Een poot gelicht noem maar op

  reageer
 • Okie

   

  Meneer jaja snapt er zeker niets van. Als je niet weet hoe het zit moet je niet reageren.

  reageer
 • Buf

   

  Shame!!! Je moet wel lef in je donder hebben, om zonder schroom de staatskas te plunderen. Zal wel tot m’n 70ste moeten werken denk ik, mocht de overheid niet ingrijpen.

  reageer
 • Jaja

   

  Lekker makkelijk. 20 jaar lang hebben die 29 boeren er geen moer eraan gedaan. De initiatiefnemers hebben er bloed zweet en tranen in zitten van de afgelopen 20 jaar. En dan als alles klaar is willen die 29 boeren opeens even incasseren. Echt de omgekeerde wereld.

  reageer
 • Wallander

   

  Jij snapt er ook echt niets van! Deze 29 boeren hebben het gelijk aan hun kant

 • laat alle reacties zien
 • Lampje

   

  Als er geen subsidie was geweest waren die windmolens er nooit gekomen. Subsidie, dus gemeenschapsgeld, betekent dus dat er nog 16 miljoen aandeelhouders zijn. Wat is voor hen de opbrengst? Of worden die gewoon aan de kant geveegd?

  reageer
 • Lampje

   

  Als er geen subsidie was geweest waren die windmolens er nooit gekomen. Subsidie, dus gemeenschapsgeld, betekent dus dat er nog 16 miljoen aandeelhouders zijn. Wat is voor hen de opbrengst? Of worden die gewoon aan de kant geveegd?

  reageer
 • Lollie

   

  Het is 1 grote maffia wereld de windmolen industrie.

  reageer
 • Erik

   

  Dit waait vast wel weer over.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Bizar en het meest droevige, het maakt het verhaal over groene / wind energie zo verschrikkelijk ongeloofwaardig.

  reageer
 • Mars

   

  En die arme boeren maar steeds zeuren en miepen. "O, we hebben het zo slecht en alles is zo duur!" En maar afgeven op de burgers. Boer spelen is ondernemen is risico's nemen. Daar hoort verliezen ook bij...

  reageer
 • Johhny

   

  Riekt naar jalouzie. Deze boeren hebben er 50K in gepompt met enig risico. Waarschijnlijk had menig een ze vooraf voor gek verklaard. Het feit dat het goed uitpakt voor de boeren valt hun natuurlijk niet te verwijten! Als er iemand verkeerd bezig is geweest is het de overheid. Als u ergens subsidie voor kunt krijgen bent u ook gek als u er geen aanspraak op maakt. Ik zeg prima gedaan!

  reageer
 • Piet

   

  Met dank aan de groene linkse rakkers.

  reageer
 • Roel

   

  Ik was ook aanwezig bij die vergadering. Waar kan ik alsnog die € 50.000 afstorten? Het is toch Godgeklaagd dat Nederland deze graaiexercitie maar weer pikt? Kijk eens naar de gevolgen op langere termijn. We gaan ons blauw betalen. Nutsvoorzieningen zijn een overheidstaak. Terugdraaien die privatisering!

  reageer
 • Roel

   

  Boeren slimheid heet dat geloof ik.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Dat deze mensen nog in de spiegel kunnen kijken. Deze miljoenen worden Door de burger opgehoest in de vorm van belastingen en netwerkkosten.

  reageer
 • Erik de Vries

   

  Ik kan me niet voorstellen dat de bedoeling van subsidies is "mensen miljonair maken". Waanzin én weggegooid geld dus. Maar degene die hierdoor miljonair kan worden zal dat vast niet met me eens zijn.....

  reageer
 • Schaapjes

   

  Wat een bedragen. Ik dacht altijd dat het voor ons milieu was maar het is enkel en alleen om de centen.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Die windmolens gaan puur om subsidie, heeft niets met schone energie te maken. Dit werd op Urk al ruim voor de bouw geroepen. Maar zoals gebruikelijk krijgt men achteraf gelijk. Consequentie is wel dat men daar nu 20 jaar tussen deze knipperende gedrochten zit. Mede dankzij de geldwolven van de NOP.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert