29 boeren kunnen door uitspraak rechtbank miljonair worden

NOORDOOSTPOLDER • Wo 20 december 2017 | 12:45 • Woensdag 20 december 2017 | 12:45
29 boeren in Noordoostpolder hebben het recht om te participeren in het buitendijkse windpark Westermeerwind. De rechtbank heeft in een tussenvonnis bepaald dat de boeren aanspraak kunnen maken op 30 procent van de aandelen van het windpark. Maar over de voorwaarden waarop de boeren mogen meedoen buigt de rechtbank zich nog. 

De groep, die nu gelijk heeft gekregen, zegt dat in een vergadering is afgesproken dat ze 50.000 euro per persoon mochten investeren. De rechtbank wil nu de bandopname van die bijeenkomst beluisteren om te onderzoeken of dat ook echt zo is en welke voorwaarden daaraan verbonden werden. De rechtbank spreekt zich daarover in het nieuwe jaar uit.

Mocht blijken dat de 29 boeren ieder 50.000 euro mogen inleggen dan weten ze ook dat dat een goede investering is. Op basis van de berekening van een expert levert dat in 20 jaar tijd zo'n 1,5 miljoen per boer op.

Dinsdag maakte Omroep Flevoland bekend dat twee initiatiefnemers van het park per persoon ruim 9 miljoen euro kunnen verdienen dankzij een grote subsidie van de rijksoverheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel