Huur De Biezenburcht kwijtgescholden

ZEEWOLDE
Stichting De Biezenburcht hoeft de huur voor de uitkijktoren waarin ze een snackbar uitbaten, niet te betalen. De huur voor 2017, een krappe 5000 euro, wordt door de gemeente Zeewolde kwijtgescholden.

De gemeente doet dat omdat het gebouw meerdere keren last had van wateroverlast. Ook is de Knardijk, waar de toren staat, twee keer voor langere tijd gesloten geweest waardoor er weinig bezoekers kwamen. 

De gemeente vindt dat de stichting niks kan doen aan het tekort aan inkomsten. Omdat de stichting geen commercieel belang heeft, maar een maatschappelijke doelstelling, schiet de gemeente te hulp.  
 

reacties (4)

 • Frankie

   

  Mooi en goed gebaar. Ook als het een gewone ondernemer was geweest. D'r valt daar enkel een goeie stuiver te verdienen als de condities perfect zijn. Zon,weinig wind,vakantie tijd etc

  reageer
 • De ingenieur

   

  Welke architect heeft toch ooit gedacht dat zo'n klomp metselwerk leuk zou zijn om naar te kijken? Het is wel logisch dat men een kwijtschelding krijgt wanneer de verhuurder zelf het gebruik ernstig beperkt.

  reageer
 • Moraaridder

   

  Vindt het toch een vorm van concurrentievervalsing

  reageer
 • Rob

   

  Op deze locatie gaat een echte ondernemer echt niet zitten, dus van concurrentievervalsing is geen sprake.

 • Rob

   

  Hier maakt de Gemeente Zeewolde echt een goed punt, temeer het een maatschappelijke organisatie is zonder winstoogmerk. Als deze Stichting hiermee zonder subsidies zou kunnen draaien en daarmee zijn eigen broek zou kunnen ophouden dan zou de Gemeente Zeewolde het kunstwerk eigenlijk helemaal huurvrij moeten stellen voor deze Stichting.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert