Boa’s op stadsbussen Keolis nog niet bevoegd

ALMERE
Bij de overgang van het Almeerse busvervoer van Connexxion naar Keolis is een probleem ontstaan met de bevoegdheden van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Op dit moment zijn niet alle medewerkers van Keolis die als boa worden ingezet daar ook daadwerkelijk toe bevoegd. Daardoor mogen ze bijvoorbeeld geen handboeien gebruiken. 

Opnieuw
De problemen zijn ontstaan doordat de functie van buitengewoon opsporingsambtenaar gekoppeld is aan de werkgever. Hoewel Keolis het personeel van Connexxion heeft overgenomen, moet er dus opnieuw een procedure doorlopen worden om de bevoegdheid van boa formeel te regelen. 

Verbazing
Vakbond CNV verbaast zich erover dat dit nog niet voor elkaar is. De vakbond zegt dat er van te voren afspraken zijn gemaakt waardoor de situatie voorkomen had kunnen worden. Keolis wist volgens CNV namelijk al maanden geleden welke medewerkers zij van Connexxion zouden overnemen. De aanvraagprocedure om opnieuw tot boa beëdigd te worden, had dan ook al eerder in gang gezet kunnen worden, zo zegt het CNV. 

Keolis heeft nog niet aangegeven hoe de situatie is ontstaan en wat er wordt gedaan om tot een oplossing te komen

12 januari
Het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland laat weten dat er aandacht is voor het probleem. Volgens een woordvoerder is op 12 januari een moment gepland om een grote groep mensen in één klap tot boa te beëdigen.

Vragen
Ulysse Ellian van de VVD in Almere heeft het college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd. Hij wil donderdagavond tijdens de Politieke Markt horen hoe het kan dat de BOA's onbevoegd zijn en hoe de veiligheid gewaarborgd wordt. 


reacties (17)

 • Els

   

  Ik zelf ben nog niet met de bussen weg geweest maar zo te horen en te lezen is het een lekker zootje te zijn leuk dat nieuwe busbedrijf gemeenten doe jullie oren en ogen open en krijk de contracten na

  reageer
 • pieter de oude

   

  Degene in Deventer die verantwoordelijk is voor de implementatie in Almere zou toch beter moeten weten, wat een amateur. !!!!

  reageer
 • Jan

   

  Luie mensen ga lekker fietsen.

  reageer
 • Guderian

   

  Ik denk niet dat de vervoerder ook op geen enkele wijze door de gemeente wordt aangesproken het gebruikelijke broddelwerk dat we gewend zijn van het stadhuis.

  reageer
 • Esveen

   

  Kleindochter die dagelijks met de bussen reist en al eerder vertrekt is nog geen dag op tijd aangekomen! Zorgelijk. Keolis staat dat met zijn letters synoniem voor Is Klo......? Slecht en goedkoop?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cxx medewerker

   

  Keolis heeft alle gegevens van de service & veiligheid medewerkers op tijd ontvangen. Het management van Keolis service & veiligheid is een zooitje en hou mijn hart vast voor passagiers en medewerkers

  reageer
 • Richard

   

  Wat goedkoop is voor de Gemeente Almere is duur voor de gebruikers van Keolis. Met dank aan wethouder Huis.

  reageer
 • Anoniem cxx

   

  Dit was al maanden bekend bij Keolis

  reageer
 • Dirk

   

  Goedkoop wordt duurkoop?

  reageer
 • Maria

   

  En nog iets vreemds...... Niet alle buschauffeurs spreken Nederlands. Volgens mij is dat ook een vereiste; ze moeten immers met de passagiers kunnen communiceren. Ook iets om vragen overt over te stellen in de raad.

  reageer
 • tja dat is helemaal een vreemde situatie, echt niet normaal meer... maar ja alles kan in Nederland tegenwoordig.

 • Muiderpoort

   

  Wat een poppenkast zeg.

  reageer
 • Almeertje

   

  Ik vind het 1 zooitje met de nieuwe dienstregeling. Ze rijden niet op tijd. Het is duurder. Voorheen rechtstreeks. De bussen zitten over vol. Bij het ziekenhuis. Soms 2 bussen voorbij laten gaan. Omdat het overvol zit. Heel weinig zit plaatsen. Passeren in de bus is heel moeilijk. Buschauffeur rijd erg hard. Schokkend remmen. Bij elk stoplicht moeten ze stoppen. Door het harde rijden. Aub geef mij connexxion maar terug. Buschauffeur vind ik ook erg onaardig.

  reageer
 • lexxie

   

  Omg wat een soap die keolis wat wordt het volgende lijk uit de kast? Het kan in Almere

  reageer
 • Bert

   

  Natuurlijk het nieuwe bedrijf gaat de bestaande kontracten openbreken en zullen er slechter op worden.

  reageer
 • Bezorgde chauffeur

   

  Het CNV wist reeds in augustus dat dit speelde, jammer dat ze nu net doen of het nieuw is

  reageer
 • TT spot

   

  Het blijkt nog geen doorslaand succes, dat Keolis. De bussen zijn onhandig ingedeeld, zitten overvol en niemand is tevreden. De gelede bussen zijn van het toneel verdwenen, de cardreaders hebben veelvuldig last van storing, onbekende uitzendkrachten uit Amersfoort en nu weer geen bevoegde boa’s.....nee, de heimwee naar Connexxion begint te groeien. Gemeente Almere zou eens een beetje druk kunnen uitoefenen. De wijk Parkwijk is deels helemaal getroffen. Thans één buslijn waar Connexxion met 2 lijnen de wijk bediende. Met een verhoogde frequentie vang je het aanbod passagiers niet op. Keolis, de meeste Almeerders zijn niet blij met jullie!

  reageer
 • van Haven

   

  Inderdaad een zeer slechte start. Veel ontevreden passagiers en gelijk al (een aantal?) ontevreden werknemers. Keolis mag bij de start best een steekje laten vallen, maar dit is broddelwerk.

 • Pzaal

   

  Nja dat USB Stopcontact zie ik wel als een goed voordeel. (ook de enigste)

 • Pzaal

   

  Ah dat verklaart veel dat er nog geen controles zijn op de bussen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert