27 uur radio maken voor Serious Request

ALMERE
Leerlingen van de Almeerse middelbare school Echnaton zijn bezig met een actie voor 3FM Serious Request. Door 27 uur achter elkaar radio te maken proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen. 

Woensdag om 9.00 uur begon de marathonuitzending van 'Serious Re-Kerst' waaraan verschillende leerlingen van de school hun steentje bijdragen. De uitzending duurt tot donderdag 12.00 uur. In totaal hopen de leerlingen 2.500 euro in te zamelen. Dit doen ze door middel van een eigen app en de verkoop van armbandjes.

Tijdens de uitzending kwamen meerdere artiesten optreden. Sommigen van hen zaten vroeger op het Echnaton. Ook waren huidige leerlingen en docenten van de partij om de jonge radiomakers te steunen. Burgemeester Franc Weerwind kwam ook langs.

Het opgehaalde bedrag wordt zondag door de school naar het echte Glazen Huis in Apeldoorn gebracht. De opbrengst van 3FM Serious Request wordt door het Rode Kruis gebruikt om families die in de conflictgebieden van Afrika elkaar uit zijn gescheurd weer bij elkaar te brengen. 

reacties (3)

 • Bert

   

  Mooie actie van de school. Maar de SR actie is natuurlijk zwaar achterhaald. 3FM moet op de schop, misschien zelfs de stekker eruit. Geld verslindende actie (met blauw geld) van een zender die probeert de boel weer te redden in de december maand

  reageer
 • erik

   

  laat ze maar eens wat doen voor hun eigen land inplaats geld verzamelen voor over de grens,ook hier in nederland is hat armoede Ten minste zeven leerlingen van een basisschool in Hellevoetsluis waren aanstaande donderdag niet welkom op het kerstdiner van de school. Reden: hun ouders hadden de vrijwillige ouderbijdrage van 50 euro niet betaald of konden het niet betalen schande 3fm dat dit in nederland voorkomt,terwijl jullie elke jaar in het glazenhuis geld verzamelen voor het buitenland

  reageer
 • succes gewenst

   

  Er zijn ook veel acties voor mensen in eigen land ( u heeft vast al iets aan VLA gegeven,zoals veel mede-stadsgenoten). U geeft een voorbeeld waarin ouders en kinderen voorkomen, de ouders en kinderen waar deze actie voor is zouden dolgraag bij elkaar zijn, met of zonder kerstdiner .. Weet u eigenlijk waar het geld van Serious Request dit jaar naar toe gaat?

 • succes gewenst

   

  Mooie actie! Er zijn vandaag meer Almeerse scholen die zich voor dit doel inzetten. Zo heeft ProAlmere ook een 'glazen huis' en wordt er vandaag op allerlei manieren geld voor dit mooie doel verdiend. De actiedag op ProAlmere is te volgen via Omroep Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert