"Economie groeit met 3,5 procent: voorbij met magere jaren"

FLEVOLAND
De Flevolandse economie groeit volgend jaar met 3,5 procent. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING.

Volgens de economen laat Flevoland "de magere jaren nu duidelijk achter zich. Na een diep dal zet de provincie hiermee het in 2014 ingezette herstel voort."

Dat komt onder meer door een lagere werkloosheid en hogere huizenprijzen. "Die geven de economie een flinke steun in de rug", aldus ING. 

Uit cijfers van het UWV blijkt donderdag dat het aantal WW-uitkeringen vorige maand met zestien procent is gedaald in vergelijking met november vorig jaar.

Toch is de verwachting dat Flevoland volgend jaar achterblijft ten opzichte van de rest van Nederland als het gaat om de werkloosheid. In het rapport van ING wordt uitgegaan van een landelijk gemiddelde van 3,9 procent. Voor Flevoland ligt dat percentage op 4,8. 

[https://localfocus2.appspot.com/5a3b6fed5289f

reacties (13)

 • Sem

   

  Het aantal ww uitkeringen is gedaald, maar hoeveel bijstandsuitkeringen zijn erbij gekomen? En hoeveel mensen moesten uit de ww en zitten werkeloos thuis zonder uitkering? Is dat percentage niet ook gestegen? Wat een walgelijke conclusies toch tegenwoordig, hoe houden we elkaar voor de gek...

  reageer
 • Sem

   

  Het aantal ww uitkeringen is gedaald, maar hoeveel bijstandsuitkeringen zijn erbij gekomen? En hoeveel mensen moesten uit de ww en zitten werkeloos thuis zonder uitkering? Is dat percentage niet ook gestegen? Wat een walgelijke conclusies toch tegenwoordig, hoe houden we elkaar voor de gek...

  reageer
 • Voorbij met de magere jaren... Is dat waar?? Volgens de mensen in Den Haag wel, maar wat ondervind het volk? Het blijft list en bedrog. Op het loonstrookje zal het kloppen maar de werkelijkheid is anders. Zie extra zorgkosten/ extra energie belastingen / extra btw op eerste levensbehoefte / autoverzekering / extra woz/ waterschapsbelasting etc etc. Op het eind van het jaar zul je zien dat er niets is overgebleven, doch je bent achteruit geboerd. Al dat zogenaamde extra loon wordt dubbel teruggehaald door jullie progressieve belastingsysteem. Zorg nu eens voor lastenverlichting door de belastingen te verlagen ipv steeds te verhogen..

  reageer
 • richard

   

  OFL: zet eerst ook het staatje ernaast van de bijstand cijfers en hoeveel vd de ex WW is uitgestroomd naar volwaardig werk, hoeveel naar gedwongen ZZP, hoeveel naar de bijstand of daarmee vergelijkbaar? Als al die laatste cijfers Flevoland ook zo positief zijn dan is het positief nieuws; anders zegt het mij nog niet zo heel veel.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  "voorbij met magere jaren". Wel, dat geldt toch voor een aanzienlijke groep Nederlanders niet. Niet-VVDvreemd is dat de groep, die het toch al beroerd heeft. Bijv. de arbeidsgehandicapten. Dat wordt op VVD eigen wijze goedgemaakt door multinationals miljarden te gunnen. Want dat levert werk op. Nou. Toch nog steeds niet voor deze menden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Volgens klimaatminister Wiebes kosten de klimaatplannen "1 tot 3% (of meer)" van het bruto binnenlands product. Alle kans dat er niets overblijft. En is het gejuich misplaatst: de videoscheids heeft de groei afgekeurd.

  reageer
 • Lullo

   

  Wat nou groei Ik moet strak een pensioengat van 14 maanden overbruggen Daaag spaarcenten 🤔

  reageer
 • Fijn de groei weg met flex werk en meer vast werk dan gaat het vooruit dit os schijn over drie kaar weer terug bij af alleen de dikke heren hebben dan bakken verdiend

  reageer
 • Koos Werkloos

   

  Wordt straks nog een probleem om personeel te vinden voor het vliegveld door de hard teruglopende werkloosheid. Maar weer een blik oost-europeanen lostrekken.

  reageer
 • Barbara

   

  Scheefgroei arm/rijk even niet meegenomen in de berekeningen.

  reageer
 • Pieter

   

  Maar de economie is iets anders dan de portemonnee van de AOW'ers, de Bijstandsuitkeringgerechtigden, de minima. Hun magere jaren zijn nog lang niet voorbij. Integendeel, wie NPO-politiek gisteren gevolgd heeft, weet dat zij opnieuw volgens het liberale principe van het recht van de sterkste en brutaalste, van vreten of gevreten worden, een flinke schop[ krijgen. Mede bezorgd door onze Demagogen Zes en Zestig en onze bijbelvaste grrrristeliujke Unie en grrrristelijke democraten.

  reageer
 • Econoom

   

  Het is mooi dat de economie groeit. Maar dat geldt niet voor iedereen, zoals mensen in de bijstand, groeiende aantal mensen bij de voedselbanken, gekorte Wajongers, groeiende aantal dak- en thuislozen, e.d.

  reageer
 • KC

   

  Economische groei is mooi als iedereen er van kan profiteren. Dat is niet voor de groeiende aantal klanten van de voedselbanken, mensen in de bijstand, wajongers, dak- en thuislozen, e.d.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert