Gemeente hangt chip aan fietsen rondom station

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft donderdag (brom)fietsen in het gebied rondom het station een label gegeven met daarin een chip. Daardoor kunnen de voertuigen nauwkeuriger worden geregistreerd. Ook kan dan worden bijgehouden hoe lang en waar (brom)fietsen gestald worden. 

De onderzoeksresultaten worden gebruikt om te bepalen op welke locaties er behoefte is aan stallingen. De gemeente wil dit weten voor een nieuw ontwerp voor het stationsgebied. Ook worden de resultaten met de NS en Prorail besproken.

Onderzoekers liepen donderdag rondes het stationsgebied en telden met een scanner. Op de labels staat informatie over het onderzoek en worden de fietsers uitgenodigd ook mee te werken aan een korte enquête. Medio januari 2018 zullen de eerste uitkomsten van het onderzoek bekend zijn.

reacties (2)

 • Alexandros des Burgus

   

  Waarom nou toch dit soort privacyinbrekende maatregelen gebruiken? Loop gewoon even het gemeentehuis uit en kijk hoe de boel staat op een woensdag middag en op een zaterdag middag. De beste oplossing lijkt mij een meerdeks fietsgarage op de plek tussen de bushaltes en het politiebureau in voor de treinreizigers. Voor de rest valt het op dat iedereen naast het fietspad wilt parkeren (het is immers een fietspad dat een ringweg is om de binnenstad heen en dat ook voor het transferium en het stadhuis wordt gebruikt) op het plein van Febo en Le Journal voor de mensen die de Promesse en de Kroonpassage in willen. Zeker als Le Journal de stoeltjes buiten zet past dit eigenlijk niet. Zet dan een fietsenrek neer aan de rand van het fietspad, zodat het plein beter benut wordt én je zo de voetgangersstromen beter gecontroleerd hebt. Het is eigenaardig dat 9 op de 10 mensen geen gebruik maakt van het zebrapad, maar ze gaan wel in die S-bocht oversteken. Heel erg hinderlijk. Zo ligt het zebrapad er alleen maar om glad te zijn bij neerslag.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik neem aan dat het "chippen" aan de eigenaren van de fietsen gevraagd is?

  reageer
 • Saskia

   

  Als je goed leest staat er “label met daarin een chip”. Deze labels zijn aan het stuur gehangen, en kunnen dus makkelijk verwijderd worden ;-)

 • Ank

   

  Gelijk gaan de haren al weer overeind. Wees eens positief.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert