Het jaar rond kerstspullen verzamelen; "hoe meer hoe beter!"

LELYSTAD
Erica Hulsbosch uit Lelystad is groot fan van Kerstmis en dan vooral van kerstversiering. Het hele jaar door is ze druk met het verzamelen van spulletjes. "Ik struin elke dag Facebook af en als ik iets vind, stuur ik mijn man om de spulletjes op te halen", zegt de goedlachse Hulsbosch. 

Het huis is van binnen en buiten in kerstsfeer. "Hoe meer, hoe beter. De kerstboom is nu blauw maar we hebben hem ook al in het roze gehad, prachtig." Erica begint al in september met het versieren van het huis. Dan worden alle dozen van zolder gehaald. Daarna wordt er elk weekend begonnen met het opbouwen van alle versieringen. 

Vroeger werd er bij de ouders van Erica weinig gedaan aan Kerstmis. "Ik dacht toen al aan de tijd die ging komen als ik op mijn zelf zou wonen en dan krijg je dit", aldus Hulsbosch. Er wordt drie dagen lang Kerstmis gevierd en Erica kookt dan uitgebreid. "Kerst is de hoogtepunt van het jaar. Voor mij part kunnen we heel het jaar brood eten, maar tijdens kerst staat het beste op tafel!"

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert