Keolis: beëdiging boa’s langdurig administratief proces

ALMERE
Ervoor zorgen dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) die van Connexxion zijn overgekomen naar Keolis ook daadwerkelijk als boa aan het werk mogen is een “zeer langdurig administratief proces”. Dat zegt Keolis in een reactie (PDF) op het nieuws dat de medewerkers Service & Veiligheid op Almeerse stadsbussen nog niet allemaal zijn beëdigd. Daardoor mogen ze sommige taken niet uitvoeren. 

12 januari
De problemen zijn ontstaan doordat de bevoegdheid om als boa op te treden is gekoppeld aan een werkgever. Personeel dat van Connexxion is overgenomen naar Keolis moet dus opnieuw worden beëdigd. Dat gaat op 12 januari gebeuren.

Wel aan het werk
Tot die tijd zijn zij wel gewoon aan het werk. Het bedrijf zegt dat de medewerkers wel gewoon zwartrijders kunnen beboeten. Een aantal andere zaken, zoals het uitschrijven van een bon voor het opgeven van een valse naam mogen de boa’s nu niet. Volgens Keolis doet dit “geen of minimale afbreuk aan de inzet op het gebied van de veiligheid of controle op zwartrijden.”

Keolis zegt dat het binnen haar vermogen er alles aan gedaan heeft om de processen te versnellen. “De complexiteit en de geringe mate van invloed op die externe processen maken dit echter lastig.”

Inmiddels zijn er 43 medewerkers Service & Veiligheid in Almere aan het werk. Dat zijn zowel boa's als toezichthouders. Het aantal medewerkers en surveillancevoertuigen is hiermee volgens Keolis hoger dan voorheen bij Connexxion.

Politieke Markt
De Almeerse VVD heeft aangekondigd donderdagavond op de politieke markt de situatie rondom de boa's te willen bespreken met het college van burgemeester en wethouders.

reacties (6)

 • Big brother

   

  De service & veiligheid medewerkers van Keolis hebben totaal geen aansturing en geen kennis van zaken. Rijden rondjes in de auto, zittten halve diensten binnen en zijn amper in de bus te vinden. Was bij Connexxion veel beter!!!

  reageer
 • Ach, ze wisten ook nog niet zolang dat deze maatschappij ging rijden!!! We weten het ondertussen wel he, HET KAN in Almere.

  reageer
 • Sandra

   

  Ik ga elke dag met de bus en heb al regelmatig gratis gereden vanwege de apparatuur,heb tot nu toe altijd kunnen zitten dus ik heb geen problemen,maar ik vind wel dat de boas al wat eerder ingewerkt hadden worden,voor de rest 🖒

  reageer
 • Helkeen

   

  Ik heb het genoegen gehad vanmiddag kennis te maken met deze nieuwe bussen. Overal stond geen dienst op dus ik dacht weer aan een wilde staking maar nee ze reden gewoon. Wel mochten we er na 1 halte al uit omdat de bus stuk was. Spiksplinternieuw! Goed gewacht op een rijdende bus en toen dacht ik weer een opstaptarief betalen, bekijk het maar.

  reageer
 • Merreha

   

  Klopt wat je zegt. Apparatuur werkt niet, busaanduiding doet het niet, bussen overvol, rijden ook regelmatig niet op tijd en bussen schijnen met regelmaat met pech te staan. Keolis lijkt hard op weg te zijn om geen verbetering te zijn. Het is nog vroeg maar alles lijkt op een verslechtering.

 • Faerie

   

  Laat ze eerst eens zorgen dat de apparatuur naar behoren werkt! Als de automaten het niet doen zegt de chauffeur 'loop maar door', wat willen ze dan doen?! Apparatuur heeft gister bij overstap 3 strippen afgeschreven. Zoveel mensen gedupeerd. Er werken zoveel dingen nog niet goed. Binnen 2 weken hebben zoveel man personeel en zoveel reizigers al een bloedhekel aan ze. Ik ben tegen zwartrijders, maar zorg eerst dat je eigen zaken op orde zijn voordat je over reizigers beboeten durft te praten!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ronald

   

  Politie markt of politieke markt ???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert