Leegstand kantoorpanden fors gedaald, maar blijft probleem

ALMERE
Hoewel het aantal leegstaande kantoorpanden in Almere het afgelopen jaar fors is gedaald, is het leegstandsniveau nog te hoog. Dat zegt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. 

In Almere is er sprake van een daling van 33 procent. Daarmee staat de stad op de zesde plek in de landelijke top tien van gemeenten met de sterkste leegstandsdaling. Het leegstandspercentage is nog wel 22 procent, terwijl volgens Cushman & Wakefield 5 tot 7 een gezond percentage is. 

Andere invulling voor de panden
De stad is wel op de goede weg, na een reeks jaren waarin de leegstand juist toenam. De gemeente probeert dat probleem al lange tijd aan te pakken. Zo werd vorig jaar nog drie ton uitgetrokken voor onderzoek naar de mogelijkheden voor een andere invulling van de panden. 

Nieuwe functies
Een andere invulling is ook precies de reden dat de leegstand in Almere is afgenomen, zegt Cushman & Wakefield. Het afgelopen jaar zijn op verschillende plekken in de stad nieuwe functies gevonden voor kantoren. Zo komt in de Martinez-toren bij station Almere-Centrum een hotel en komen er appartementen boven de winkels van de Zoetelaarpassage.

reacties (1)

  • Martin

     

    Prima zaak ; ombouwen tot woonruimte ! Genoeg interesse vanuit woning zoekenden. Vraag en aanbod van betaalbare woningen loopt enorm uit de pas. Afstemmen op behoefte. Ontwikkelaars zijn vaak kortzichtig. Kantoren op de duurste meters.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert