'Eduard en Rebekka' wint Gouden Wilg

ALMERE • Do 21 december 2017 | 22:50 • Donderdag 21 december 2017 | 22:50
De documentaire Eduard en Rebekka is donderdagavond uitgeroepen tot beste Almeerse film en daarmee de winnaar van de Gouden Wilg. De prijs werd uitgereikt tijdens de Avond van de Almeerse Film in bioscoop Kinepolis. De Almeerse filmmaakster Sherazade Fritze won daarmee een bedrag van 2000 euro.

De documentaire vertelt het verhaal van een stel dat al geruime tijd door Almere zwerft. Fritze heeft de man en vrouw een tijd gevolgd. 

Drie filmmakers waren geselecteerd voor de Avond van de Almeerse Film. Zij moesten hun film grotendeels zelf financieren via een crowdfundingactie. Daarnaast kregen ze een bijdrage van het Cultuurfonds Almere. 

Aanmoedigingsprijs
Filmmaker Cyrus Esfandiari kreeg de aanmoedigingsprijs van 500 euro. Hij is als vluchteling vanuit Iran naar Nederland gekomen. Zijn film Scratched Blue Sky is een fictiefilm en vertelt het emotionele verhaal van Farah. Een vijfjarig meisje uit Syrië dat getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement in Aleppo en met haar oom naar Nederland is gevlucht.  

Films te zien bij omroep
Alle inzendingen voor de Avond van de Almeerse Film zijn volgend jaar rond Pasen bij Omroep Flevoland te zien. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel