Havenkade Dronten wordt toch bijzondere wijk

DRONTEN • Vr 22 december 2017 | 0:04 • Vrijdag 22 december 2017 | 0:04
De nieuwe wijk Havenkade in het Hanzekwartier van Dronten wordt tóch een bijzondere wijk. Die toezegging deed wethouder Ton van Amerongen donderdag aan de gemeenteraad, waarna de raad instemde met de bouw van de wijk.

Politieke partijen vreesden eerder deze maand dat het gebied alleen maar uit huizen zou bestaan, en een beetje gewoontjes zou worden. Maar de wethouder beloofde dat de Havenkade een bijzondere en grootse uitstraling krijgt. Een boulevard en een park gaan zorgen de nodige reuring.

Speelnatuur voor kinderen
Door een motie van de gemeenteraad wordt bovendien horeca of andere bedrijvigheid in de wijk toegestaan. Daarnaast komt er voor de kinderen speelnatuur, waar ze aan de slag kunnen met natuurlijke materialen. Auto's worden zoveel mogelijk op het eigen erf geparkeerd, zodat er in de openbare ruimte veel ruimte is voor groen. Over ongeveer een jaar gaat de eerste schop de grond in. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel