Havenkade Dronten wordt toch bijzondere wijk

DRONTEN • Vr 22 december 2017 | 0:04 • Vrijdag 22 december 2017 | 0:04
De nieuwe wijk Havenkade in het Hanzekwartier van Dronten wordt tóch een bijzondere wijk. Die toezegging deed wethouder Ton van Amerongen donderdag aan de gemeenteraad, waarna de raad instemde met de bouw van de wijk.

Politieke partijen vreesden eerder deze maand dat het gebied alleen maar uit huizen zou bestaan, en een beetje gewoontjes zou worden. Maar de wethouder beloofde dat de Havenkade een bijzondere en grootse uitstraling krijgt. Een boulevard en een park gaan zorgen de nodige reuring.

Speelnatuur voor kinderen
Door een motie van de gemeenteraad wordt bovendien horeca of andere bedrijvigheid in de wijk toegestaan. Daarnaast komt er voor de kinderen speelnatuur, waar ze aan de slag kunnen met natuurlijke materialen. Auto's worden zoveel mogelijk op het eigen erf geparkeerd, zodat er in de openbare ruimte veel ruimte is voor groen. Over ongeveer een jaar gaat de eerste schop de grond in. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Maartje

    Vr 22 december 2017 Vrijdag 22 december 2017

  Ja gezellig... Dronten. (Not)

  reageer
 • pieter de oude

    Vr 22 december 2017 Vrijdag 22 december 2017

  Niets mis met Dronten, alleen het politieke gedoe op het gemeentehuis is dramatisch en amateuristisch. Met een nieuwe jonge enthousiaste burgemeester die beslist NIET van C D A huize mag zijn, (mensen zijn hun machtsspelletjes zat) kan Dronten weer groeien en tot ontplooiing komen.

 • Jan2

    Vr 22 december 2017 Vrijdag 22 december 2017

  U woont er gelukkig niet, dus het blijft gezellig

 • Esveen

    Vr 22 december 2017 Vrijdag 22 december 2017

  Oude industriewijk met vervuilde grond? Wie neemt daarvoor de verantwoordelijkheid. Gemeente of de nieuwe bewoners?

  reageer
 • kees d.

    Vr 22 december 2017 Vrijdag 22 december 2017

  Gemeente heeft al de verantwoording genomen en heeft de grond voor zover mogelijk gesaneerd. Wat ik me wel afvraag of de toekomstige bewoners net zo arrogant zijn als de bewoners van het appartementen complex aan de Havenkade in Biddinghuizen die vonden dat een bomen singel moest wijken voor hun uitzicht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert