Permanent vakantiegevoel voor bewoners Duin

ALMERE

De bewoners van de wijk Duin in Almere Poort hebben een permanent vakantiegevoel. Dat heeft alles te maken met de inrichting van de wijk, die in een duinlandschap is aangelegd.

Duin bestaat nu zo'n drie jaar. De wijk ligt tussen het strand en de stad in. En dat blijkt een succes, nu de eerste fase klaar is. Er staan inmiddels 250 huizen en er wonen zo'n zeshonderd mensen.

Het duinlandschap en de bijbehorende vakantiesfeer zijn voor die bewoners kenmerkend voor hun nieuwe wijk. De komende tijd wordt gebouwd aan de volgende fase van het gebied. 

Hoe is de wijk tot stand gekomen?
Er kwamen 40.000 vrachtwagens met zand aan te pas om het duinlandschap aan te leggen. Ook de beplanting met helmgras en de aanleg van schelpenfietspaden zorgde voor de duinsfeer. Evenals de bouwstijl van de woningen, waarvan de prijzen tussen de drie- en vierhonderdduizend euro liggen.

Waar komen de Duinbewoners vandaan?
Tweederde van de bewoners komt van buiten Almere. Ontwikkelaar Amvest verwacht dat er in een volgende fase ook meer Almeerders de weg naar Duin zullen vinden, als er ook goedkopere huurwoningen worden gebouwd.

reacties (9)

 • De Havenklanten

   

  Waar de blanken top der duinen, aan het strand stil en verlaten, waar je met vakantie gaat, daar hoor je de ruisende golven, en het muziek van de zee.

  reageer
 • Evert

   

  1 groot honden uitlaatcentrum, de hondenstront ligt in je tuin, veel klachten over het zand

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Wonen in de duinen. Dat doen ze in Knokke en Den Haag ook. Maar of ik daar nou een vakantiegevoel krijg...

  reageer
 • Karel

   

  Het lijkt mij echt helemaal niets. Nepduinen, wat is het volgende: nepbomen, nepstruiken, nepgroen? Daar is Almere goed in namelijk. Overigens ben ik benieuwd hoe de wijk er over een paar jaar uitziet. Onderhoudt de gemeente dit stuk woonwijk of de bewoners zelf? In beide gevallen lijkt het me water naar de zee, pardon zand naar de duinen, dragen.

  reageer
 • Ali

   

  Nou in Duin krijg ik geen vakantiegevoel. Te veel hoge flats, te dure rijtjeswoningen en eenzijdige bouw. In Homeruskwartier weet ik aan het park leukere plekken te vinden....

  reageer
 • ./\/\.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

 • laat alle reacties zien
 • Rick

   

  Wat ook zo.n vakantiegevoel geeft zijn die lelijke flats waar je tegen aan loert. Dat ziet er niet uit!

  reageer
 • wieke

   

  Inderdaad heel jammer! Aanvankelijk leek het een erg leuk stadsdeel te worden. Tot de kolossen verschenen, dat verpestte de hele sfeer die het eerst had.

 • Ine

   

  In Lelystad hebben we al langer een wijk aangelegd als duingebied. Huizen hebben dezelfde prijsklasse, maar deze wijk is wel veel ruimer opgezet. Zelf zou ik Houtribhoogte dan ook niet willen ruilen voor Duin.

  reageer
 • Karel

   

  Het is ook krap op en in elkaar gebouwd, zeker als je de hoogbouw in aanmerking neemt. Ik vraag me af hoe het met de lichtinval zit, vooral beneden in de woningen. Lijkt me ook duur voor wat je krijgt. Hoe wordt het onderhoud van de duin in Lelystad gedaan? Gemeente of bewoners?

 • Sef

   

  Is dit een gesponsord stuk? De wijk Duin is een groot stuk beton neergezet in een bak zand die men duinen noemt. Er bestaan helemaal geen duinen in een polder. Lekker objectief stuk dit..

  reageer
 • Simon Sand

   

  Het zal een wonder zijn wanneer de vervolgfases zonder protest van de huidige bewoners uitgevoerd kan worden. Laat staan dat je later nog een aanvulling zou kunnen bouwen. Vanwege het succes kan er op andere lokaties aan buitendijkse duingebieden gedacht worden. Overigens zijn die 40.000 zandwagens er nooit geweest. Het zaakje is gelukkig opgespoten.

  reageer
 • Ed

   

  Nou, ik heb ze niet geteld maar er reden wél degelijk kiepauto's af en aan om het per schip aangevoerde zand verder te vervoeren. Was even komen kijken!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert