Huurder restaurant ruziet via borden met eigenaar

ALMERE • Vr 22 december 2017 | 10:57 • Vrijdag 22 december 2017 | 10:57
Een hoogoplopende ruzie tussen de uitbater en de eigenaar van het Aziatisch restaurant Pho S in de Bottelaarpassage in Almere heeft er toe geleid dat het restaurant nu gesloten is. 

Op borden in het restaurant staat dat de zaak dicht is in verband met een onderzoek naar wiet, diefstal en berovingen. De uitbater beweert dat de bewoners van het appartement boven het restaurant wiet telen, water en elektriciteit aftappen en zaken uit het restaurant stelen. Hij heeft de borden deze week in het restaurant geplaatst.

De eigenaar van het restaurant weerlegt de aantijgingen. Hij zegt dat de uitbater al maanden de huur niet betaalt. De politie zou het appartement hebben doorzocht, maar geen aanwijzingen voor wietteelt hebben gevonden. De eigenaar beticht de huurder er verder van dat hij het restaurant niet goed schoonmaakt en dat er rottende etensresten liggen. Hij probeert vandaag het afgesloten restaurant binnen te komen om de borden weg te halen. 

Beide partijen hebben een advocaat in de arm genomen om het geschil uit te vechten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel