Zorginstellingen: 'Geef niks aan bedelaars'

ALMERE
Geef geen geld aan bedelaars in Almere. Dat advies geven de zorginstellingen Amethist, Kwintes en Leger des Heils.

De organisaties hebben folders met dit advies uitgedeeld in het stadshart van Almere. De gemeente en de politie steunen de actie. Mensen die hun portemonnee trekken houden verslavingen in stand, staat te lezen in de flyers.
 
Bedelen in Almere kan tot 100 euro per dag kan opleveren, laten de instellingen in de folder weten. En dat terwijl bedelaars een inkomen hebben uit een uitkering. Voor onderdak en eten hoef je geen geld te geven, schrijven de hulporganisaties. “Wist u dat veel bedelaars een woning hebben in een zorginstelling? En dat ze daar drie maaltijden per dag kunnen krijgen?”

reacties (24)

 • Bedelaar

   

  Ooit een keer meegedaan aan een project van een school in Amsterdam . In overleg en met toestemming van de wijkraad en politie Amsterdam. Als bedelaarster verkleed, met een echt kleinkind in de arm, op straat gaan zitten en maar janken, geef geld voor kind, voor eten kind. Dat was business binnen een uur € 56.— En toen het kindje begon te huilen liepen wij helemaal binnen twee uur meer dan € 200.—. Het bij elkaar gebedelde geld moest besteed worden aan een goed doel. En wat gebeurde met het geld, ging het bestuur van de stichting van uit eten. Want het geld was op een niet correcte manier opgehaald.

  reageer
 • Loekie

   

  Is het Leger des Heils niet een van de grootste bedelaars?

  reageer
 • Ome Kees

   

  Nee dat is de voedselbank, waar onze overheid niks mee doet. Burgers moeten dus bedelen om de andere te voorzien van voedsel, goed gedaan Mark Rutte !

 • Lexxie

   

  Geen cent ik sponsor al genoeg verplicht aan die graaiers in Den haag

  reageer
 • Mervin Sallo

   

  Het is moeilijk om te begrijpen, maar feitelijk is het geven van geld aan bedelaars misdadig. Kap er dus mee. Je helpt deze mensen de vernieling in.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Raar verhaal, ik heb in dertig jaar nog nooit een bedelaar gezien. Ook geen andere personen die om geld vroegen. Dus waar gaat dit verhaal over? Het is gewoon non-nieuws.

  reageer
 • Karel

   

  Open uw ogen, zou ik zeggen. Stap uit uw ivoren toren en loop eens door Almere Stad Centrum, ook door de wat stillere straten, ook 's avonds, en in parkeergarages, en niet te vergeten bij en rond het station. Vorige week werd ik nog woedend uitgescholden door iemand die mij om geld vroeg en die ik negeerde. Ook andere voorbijgangers kregen de volle laag.

 • Vorige week nog in de passage in stad

 • Ronald

   

  Ik woon tegenover het leger des heils, geloof me er zijn genoeg bedelaars en ik word dagelijks aangesproken voor wat kleingeld. Het ligt er maar net aan waar je woont

 • laat alle reacties zien
 • Casarca

   

  Wat ik ook een puntje vind is de dakloze krant. Vroeger gaf ik daar altijd aan, tot ik iemand een baan aanbood. Die kon hij niet aannemen, want hij was hier illegaal. De uitgever van de dakloze krant Amsterdam maar eens gebeld en dit verteld. Dit fenomeen was bekend. Moraal van dit verhaal is voor mij dat we op deze manier dus de illegalen van een inkomen voorzien. Is dit nu de bedoeling? Ik koop echt nooit meer een dakloze krant.

  reageer
 • Rob

   

  Ik geef allang niets meer aan goede doelen en sowieso nooit aan de deur. En dan bedoel ik vooral de grootste trekkers. Het meeste geld blijft namelijk aan de strijkstok hangen of aan overhead. Of zoals l gezegd, de directeuren gaan er met een briljant salaris vandaar, niet overeenkomend met de doelstelling. Ik ben er al heel lang klaar mee en met het misbruiken van onze goedgevigheid. Nu geef ik alleen nog aan kleine doelen of verenigingen, waarvan ik zeker weet dat het écht bij de doelgroep terechtkomt.

 • Jan

   

  Net als in Lelystad. De mannen die accordeon spelen bij de supermarkt Kijken je boos aan als je 50 cent in je eigen Zak stopt van je winkelwagen. Altijd het zelfde deuntje. Ze hebben allemaal een uitkering en halen hoop geld en drank op. Vooral oudere mensen die geven. Ook omdat ze bang voor ze zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  "Ze" dit en "Ze" dat... Hebt u wel eens een praatje met hen gemaakt of een vraag gesteld? Of misschien uit uzelf eens een poging gewaagd iets van waarde te vertellen zonder 50 cent te hoeven verliezen? Of is het zich blind staren op eigen afkeer de enige bijdrage aan uw feestelijke instelling.

 • Henneke

   

  Oordeel niet voordat je ervaring hebt zeg ik altijd. Ben zelf dakloos geweest door scheiding en briefadres is niet altijd mogelijk en ben hier toch echt geboren en getogen. Maar een oordeel en veroordelen is voor de meeste mensen lekker makkelijk.

  reageer
 • Ron h

   

  Nogmaals gelezen en er staat "veel" dat betekent dus idd niet iedereen.

  reageer
 • Ron h

   

  Of iedereen die bedelt werkelijk wordt geholpen moet ik dan dus maar aannemen. Lijkt me sterk dat het echt voor elke bedelaar geldt maar jullie krijgen van mij het voordeel van toch enige twijfel. Maar de beschrijving die reageerders hier geven herken IK totaal niet. Ooit 1 keer een irritante bedelaar getroffen en verder alleen mensen die mij nooit lastig vallen en soms ook mensen helpen. Die laatste krijgen van mij af en toe wat indien ik ze veel zie en op deze posiitieve manier bezig zie.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Fijne Kerstgedachte. Ik zal zelf nooit geld geven maar ik koop wel eten voor ze. Sommige mensen vallen nu eenmaal tussen de wal en het schip. Hebben geen adres of briefadres waar ze ingeschreven staan en krijgen dus helemaal geen uitkering of een maaltijd bij een zorginstelling. Als je regelmatig in het stadscentrum bent voor je werk of boodschappen dan weet je wie er wel en wie niet vaste klanten van het Leger des Heils zijn.

  reageer
 • Tsja

   

  Ze staan altijd wel ergens ingeschreven. Behalve degene die geen nederlands praten. Dat zijn die roemenen en bulgaren e.d.. Daarnaast... als je eten voor ze koopt flikkeren ze het zo weg omdat ze al eten krijgen. Ze willen alleen geld hebben om zo hun verslaving in stand te kunnen houden.

 • Pzaal

   

  Bedelaars die vaker worden weggestuurd gewoon een gebieds verbod opleggen.

  reageer
 • Remco

   

  Ga mijn baan opzeggen. 100 euro per dag teken ik voor!

  reageer
 • Pzaal

   

  En ook nog eens helemaal belasting vrij.

 • M Janssen

   

  Tsja als het geen drugsverslaafden zijn, dan zijn het wel goede doelen met ingehuurde studenten (mijn geld gaat dus niet eens naar het goede doel) of het leger des Heils zelf of het VLA dat bedelt om mijn geld of producten. Allemaal even irritant.

  reageer
 • van Haven

   

  Ik hoop voor u dat u nooit aangewezen zult zijn op de voedselbank of het Leger des Heils. Maar mocht u deze pech wel hebben, dan hoop ik dat uw medemensen menslievender reageren dan u doet.

 • Lies

   

  Tot 100 euro per dag?? ik ga ook bedelen..

  reageer
 • ./\/\.

   

  Voor dat geld moet ik 5 dagen in de week vroeg op en naar m'n werk...

 • clash

   

  Bedelaars zeggen altijd dat ze bijvoorbeeld 7,50 nodig hebben voor een nacht in de opvang. en dat terwijl ze op het station op het perron staan waarvoor je een chipkaart nodig hebt van precies 7,50. het is goed om de informatie te verspreiden dat eten en onderdak dus gratis is zoals hierboven vermeld.

  reageer
 • Judith

   

  Als je nee zegt schelden ze je uit voor heel veel nare dingen... wordt hier ook wat aan gedaan? Want het worden er steeds meer lijkt het wel.

  reageer
 • Karel

   

  Ja, dat klopt. Dat agressieve verbale heeft mijn vrouw ook een keer meegemaakt. Dat was heel erg vervelend, ook al was het midden op de dag, want iedereen spoedt zich gauw een andere kant op. Onze burgervader zou dit soort overlast aanpakken, in ieder geval rond centraal station en festivalterrein. Ik weet het niet zeker, maar heb het vermoeden dat daar nog helemaal nul komma nul niks van terecht is gekomen. Altijd mooie woorden, daar zijn ze op het stadhuis goed in, maar doen? Ho maar! Deze gekken mogen ons blijkbaar straffeloos lastig blijven vallen.

 • Henkie

   

  Er is in Nederland geen enkele reden om te bedelen: de vangnetten zijn dusdanig dat niemand niet te eten heeft of geen dak boven zijn hoofd.

  reageer
 • De Vries

   

  Ook in de trein niet doen. Ze weten dan gelijk waar je portmonnee zit en bij uitstappen rollen ze je zakken. Ze zijn echt niet doofstom, maar gewoon Oost Europeese oplichters.

  reageer
 • Karel

   

  Van mij krijgen ze nooit wat. Ik erger me kapot aan gebedel sowieso en daarnaast ook aan ongewenst te worden aangesproken op straat, voor wat dan ook! Dus "goedbedoelde" commerciële werkers: houd op met jullie opdringerige gedrag in de winkelstraten en houd op met me zo joviaal aan te spreken alsof ik een vriend van je ben en me vervolgens een abonnement of wat voor zooi dan ook op te dringen. En ik erger me helemaal kapot als jullie dan ook niet snappen dat ik er niet van gediend ben. Opzouten dus!

  reageer
 • Arbeider64

   

  Typisch een geval van "#metoo "tegen bedelen!!

 • C

   

  Jammer het zijn meestal buiten landen en Nederlanders die de boot hebben gemist ,door drank ,scheiding ,jatten . Stelen hier in Nederland niks doen voor de gemeenschap als ik dat zo hoor , hebben die bedelaar het zo slecht nog niet. Er zijn bedelaars in Turkije die bedelen op staat en doen zielig zitten op een kussen in een drukke winkel staat zielig kijken en maar schooien , maar rijden later in een Mercedes weg zelf gezien en met mij meerdere mensen , veel toeristen he dus bedelen loont daar kunnen ze wel riant van leven daar in de zon bij erdogan de jankert . dus pas op mede Nederlanders Trap er niet in of je nou in Noorwegen of in Spanje , Italië ,Griekenland en ook in Nederland. Ze zijn overal op de aardkloot Niks geven dan gaan ze van zelf weer terug naar hun roets dit hier is luilekkerland dit is hun vakantie land weg wezen met die lui en uitgeprodiceerden zo werk je mee aan overbevolking in Nederland

  reageer
 • van Haven

   

  En nu in goed Nederlands graag ...

 • Jos

   

  ah op die manier....

 • Jan2

   

  En nu graag een reactie in begrijpelijk Nederlands zonder 42 tikfouten.

 • Piet

   

  Loop tegenwoordig liever in amsterdam dan in almere.. Ze beginnen al bij de slagboom vd parkeerplaats bij de skatebaan en hun bootje dan volgen ze je gewoon en bij het uitrijden zeuren ze weer..van mij krijgen ze niks

  reageer
 • Michael

   

  Dat is een aardig bedrag wat die bedelaars binnen harken !!

  reageer
 • Dirk

   

  ik verwijs ze altijd door naar sinterklaas in het stadhuis (socialedienst)

  reageer
 • Almeertje

   

  Top reactie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert