HVC sluit afvalcontainers af tijdens jaarwisseling

LELYSTAD
Alle vuilcontainers in Lelystad worden op oudjaarsdag vanaf 12.00 uur afgesloten. Dat meldt de gemeente. 

Het afvalverwerkingsbedrijf HVC sluit de containers rond het middaguur om vuurwerkschade te beperken. Het gaat om de verzamelcontainers voor plastic, blik en drinkpakken en textiel.

In Noordoostpolder en Zeewolde blijven de containers gewoon open zegt een woordvoerder van HVC. 

Brievenbussen
PostNL sluit na de laatste lichting op 29 december in de hele provincie de brievenbussen af in verband met eventuele vuurwerkschade. "Dus diegene die dit jaar nog een kaartje wil versturen, moet dat doen voor die laatste lichting", vertelt een woordvoerder. Op 1 januari gaan de brievenbussen weer open. 

 

reacties (4)

 • Tismewat

   

  Voor degene die roept “tis toch wat tegenwoordig” In de jaren 80/90 werden er rond deze tijd tientallen telefooncellen volledig opgeblazen. Dit gebeurde vooral in kleinere dorpen!

  reageer
 • INge

   

  Goede zet van HVC om dat op tijd aan te kondigen. En het gebeurt al jaren. Ook in andere plaatsen worden bijv (nu nog losse) glasbakken weggehaald en anderen gaan op slot. Terecht. En wie zich daar nu nog over opwindt.... zucht....

  reageer
 • Tsja

   

  Als de vuilcontainers open blijven gooit nog iedereen zijn rootzooi ernaast.

  reageer
 • René

   

  En dat vinden we heel normaal, tegenwoordig.

  reageer
 • H.

   

  Nee René, dat vinden we nog steeds niet normaal! Maar het is blijkbaar noodzakelijk omdat een aantal droeftoeters in de stad (en dan zeg ik het nog netjes) niet normaal met andermans spullen om kan gaan. Om onnodige kosten te voorkomen zal dit zo moeten, helaas.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert