Festival Gestrand slaat een jaar over

ALMERE
Het Almeerse festival Gestrand slaat een jaar over en zal dus komende zomer niet plaatsvinden. Volgens organisator Remon Popelier is het festival de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daardoor is het volgens hem nodig om alle zaken eens goed op een rij te zetten.

Het openluchtfestival begon 12 jaar geleden als een een kleinschalig gratis strandfeest. Bezoekers mochten eigen eten en drinken meebrengen. Om dat aan te moedigen, plaatste de organisatie zelfs barbecues.

Editie 2017 had 'uitdagingen'
Afgelopen zomer kwamen er 6000 mensen naar Gestrand. Bij dergelijke bezoekersaantallen gelden nu eenmaal strengere en aanvullende voorwaarden, zegt Popelier. "Afgelopen zomer werden we een week voor het festival geconfronteerd met uitdagingen op dat gebied. We moesten op de valreep van alles regelen, zodat het festival alsnog door kon gaan."

Terug naar de tekentafel
"Omdat we dat niet nog een keer willen, hebben we besloten dat we terug moeten naar de tekentafel. We gaan eens goed kijken naar de opzet van het festival, en wat dingen aanpassen. Gestrand kan dan vanaf 2019 weer jaren doorgaan. Het karakter van het festival mag natuurlijk niet veranderen, maar er zijn een paar dingen die misschien niet langer mogelijk zijn."

Financiering moet ook anders
Volgens Popelier is het ook lastiger dan voorheen om het festival financieel rond te krijgen. "Met de groei van het festival zijn ook de kosten toegenomen. Het wordt lastiger om alles met vrijwilligers te runnen. Maar mensen inhuren is ook lastig, omdat we geen entree heffen en weinig verdienen aan de verkoop van eten en drinken. We moeten dus eens kijken of we op een andere manier geld kunnen binnenhalen."

reacties (5)

 • joke

   

  het was echt wachten op ellende met al die drugs daar

  reageer
 • Karel

   

  Goed idee. Nu nog de andere takkenherrie festivals een jaartje overslaan.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Ach ik zou er toch niet naar toe gaan. Is het geen idéé om zo'n feest online te vieren? Een stream en iedereen een webcam. Alle feesters online. Ik ben zelf altijd online, ik heb door mijn online ervaringen dan ook super goede ideeën en overal verstand van.

  reageer
 • van Haven

   

  Lijkt me supergezellig, een strandfeest met muziek en bbq online.... ik neem aan dat dit een grap is 😊? Weet u wat ' Gestrand' inhoudt?

 • Grijpstra

   

  Was te verwachten natuurlijk ik vond het de laatste 3 jaar niet verantwoord meer. veel drukte en veel mensen met drugs en drank en bijna geen controle. paar keer vechten gezien ging maar net goed. Ten onder gegaan aan succes en te laat ingegrepen.

  reageer
 • Grijpstra

   

  Was te verwachten natuurlijk ik vond het de laatste 3 jaar niet verantwoord meer. veel drukte en veel mensen met drugs en drank en bijna geen controle. paar keer vechten gezien ging maar net goed. Ten onder gegaan aan succes en te laat ingegrepen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert