Files tussen Almere en Schiphol afgenomen

FLEVOLAND
De filezwaarte in de regio Schiphol-Amsterdam-Almere is dit jaar met 20 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

De zogeheten filezwaarte wordt berekend door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de vertraging. De daling zou te maken hebben met de verbreding van de wegen op dit traject. In 2016 stonden er juist veel files door de werkzaamheden, maar afgelopen jaar konden automobilisten profiteren van het resultaat en nam de filezwaarte weer af.

In de landelijke file top 10 van de ANWB staat één Flevolandse weg, namelijk de A27 tussen Almere en Utrecht. Daar is de filezwaarte met 12 procent toegenomen. Wel op een stuk buiten onze regio, namelijk tussen Hilversum en Bilthoven. De N50 tussen Emmeloord en Zwolle staat in de N-wegen top 10 op nummer twee. Het gaat dan om het stuk bij Kampen.


 

reacties (7)

 • Sef

   

  De file staat nu weer tussen Almere Buiten Oost en Stad. Men kan daar wel 13 banen aanleggen maar als men niet kan invoegen blijft het ruk. Het onkundige rijgedrag is helaas oorzaak nummer 1 van files en ongelukken.

  reageer
 • Os

   

  Maar het blijft een tijdelijke oplossing want Almere gaat naar 350.000 inwoners. Dan kom je Poort helemaal niet meer uit!

  reageer
 • Martin

   

  Zo is het De Branderman. Het heeft zich bewezen. Meten is weten gissen is missen. En de zgn. groene mensen zitten er naast. Minder luchtverontreiniging omdat je door kunt rijden ! Jaar in jaar uit in de file op de A6 en A1 heeft veel gekost ; ergernis, brandstof en verontreinigde lucht. Het is een fantastische verbetering.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Dat er minder files zijn dan tijdens de werkzaamheden, dat is toch volstrekt logisch. Maar zijn ze ook minder dan daarvoor? DAT lees ik hier niet.

  reageer
 • Danny

   

  Klopt superfijn de verbreding meer asfalt helpt echt!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martijn

   

  Is niet waar. Ik ga al 1,5 jaar van en naar Schiphol en heb de files alleen maar zien toenemen. Is dus in de categorie nepnieuws. Wel oppassen wat er wordt gesuggereerd door andere omroepen.

  reageer
 • DeBranderMan

   

  Laten we wel wezen. Mensen die zeggen dat meer asfalt niet de oplossing is tegen files hebben elementaire principes niet begrepen. Of we nu over vloeistof, goederen of auto's spreken, capaciteit vergroten is gelijk aan betere doorstroming tot een plafond waarbij op het drukste moment van de dag alle auto's nog steeds de maximum snelheid kunnen behalen. Dat gegeven in combinatie met elektrisch aangedreven voertuigen, wat betekend dat emissie-uitstoot gecentraliseerd word en dus geen argument tegen meer asfalt meer is, maakt mij groot voorstander van meer asfalt. Behalve in binnensteden. Meer asfalt is meer volume. En dat is precair in binnen bebouwde kom en binnensteden in het bijzonder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert