Sluiting dreigt voor enige winkel in Nobelhorst

ALMERE
Het is de enige winkel in de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst, La Coppelia's. Maar niet voor lang meer, want de deuren moeten wegens een huurachterstand gesloten worden. Eigenaresse Coby van Kol is ten einde raad. "Er zijn beloftes gedaan die niet nagekomen zijn, dus het is moeilijk om mijn hoofd boven water te houden."

Van Kol had in 2014 een balletschool en woningcorporatie Ymere vroeg aan haar of ze naar nieuwbouwwijk Nobelhorst wilde verhuizen. Daar gaf ze gehoor aan, want ze wilde op haar toenmalige plek weg. Ymere beloofde voor Nobelhorst dat er een busverbinding, school en veel nieuwe huizen zouden komen. Dat bleef lang uit, waardoor Van Kol klanten miste en de balletschool noodgedwongen moest sluiten. Ze besloot daarom een winkel te beginnen. Maar een huurachterstand van zeven duizend euro was al ontstaan. 

Hoe reageert Ymere?
Hoewel het inmiddels beter gaat met de wijk en ze het bedrag wil en kan gaan afbetalen is het kwaad al geschied. Van de rechter moet ze op 17 januari vertrekken. "Dat klinkt hard, maar wij vinden het ook ontzettend sneu. We zijn Van Kol al een aantal jaar financieel tegemoet gekomen, maar op een gegeven moment moeten ook wij streng zijn", vertelt Ymere woordvoerder Coen Springelkamp.

Inzamelingsactie
Als laatste redmiddel hoopt Van Kol het geld toch nog in één keer bij elkaar te harken. Voor vijfentwintig euro kan je een tegoedbon kopen ten gunste van de winkel. "Het betekent alles voor mij. Dit is het enige wat ik nog kan", vertelt ze in tranen. 

reacties (12)

 • Peter

   

  Tja je bent ondernemer of niet. Als je geen focus hebt dan ga je het niet redden. Het begon ooit met een droom, iets met ballet en nu verkoopt ze alles wat maar geld zou kunnen opleveren. Logisch dat Ymere er geen vertrouwen meer heeft na al die jaren en tig gemaakte afspraken. Ook bij haar in de winkel zal niet worden toegestaan dat je spullen meeneemt en die wellicht ooit gaat betalen. Tijd voor een nieuw soort winkeltje met een echte ondernemer.

  reageer
 • Wendy

   

  Tijd voor een geoene appie aan de rand van de wijk. Dat gefoe met een soort van winkel anno 2018 lijkt me ook niet ideaal dtraks komt de srv kar weer terug.

  reageer
 • Martin

   

  Dus mensen in de Nobelhorst ; investeer in je wijk ! 25 euro ‘doneren’ is geen slechte investering. Help deze winkelier !

  reageer
 • jammer

   

  Het is natuurlijk altijd een klein persoonlijk drama als je het als ondernemer niet redt. Echter, als je (redelijk)succesvol bent met een dansschool, ben je natuurlijk niet direct een succesvolle middenstander. Als je denkt een winkel te beginnen om schuld van een dansschool weg te werken, tsja.

  reageer
 • Debbie

   

  Deze winkel is een spoort mini buurtsuper. Ze verkoopt verse broodjes, allerlei soorten kleine boodschappen, ijs, chocolade (Tony!) en ook speelgoed. Ze is wel ietsje duurder dan een grote supermarkt, maar erg handig voor de vergeten boodschappen. Daarnaast is ze een DHL punt en ligt PostNL punt in de planning voor volgende maand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marcel

   

  Wat een onzin weer. Ze moet gewoon huur betalen. Ze verkoopt toch. Eerst huur betalen en dan pas andere dingen. Nu zielig lopen doen.

  reageer
 • Marcel

   

  Wat een onzin weer. Ze moet gewoon huur betalen. Ze verkoopt toch. Eerst huur betalen en dan pas andere dingen. Nu zielig lopen doen.

  reageer
 • Henk W

   

  Woon sinds 1997 om de hoek in de Vogelwijk. Er zou ook een bibliotheek, busverbinding, scholen en wijkgebouw komen. Het toenmalige Provinciele Verkeer en Vervoersplan sprak zelfs over een lightrail ‘de houtlijn’ met centraal station. Ben blij dat ik de weddenschap heb verloren met de makelaar... het was in de wijk 20 jaar doodstil en zeker genoten. De buursuper was altijd de Shell Waterlandseweg, maar nu kun je 7 dagen per week naar de supermarkt en rijden Picknick en Appie de klinkers los in de wijk. Nu 20 jaar later houden ze nog steeds nieuwe bewoners een glazenbol voor. Straks 8 vliegbewegingen per kwartier. Jammer, maar zo is het leven. Stop met deze winkel zolang het nog kan en je niet helemaal in de schulden zit en je de rest van je leven aan deze aan het aflossen bent.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik denk dat juist de mensen die naar een balletschool gaan , voor kwaliteit best wel een stukje willen rijden?

  reageer
 • van Haven

   

  Maar hoe vaak koop je ballet-gerelateerde artikelen? Dat doe je niet wekelijks lijkt me.

 • Jond

   

  Wedden dat die tegoedbon uiteindelijk, net als destijds bij V&D, niets meer waard is?

  reageer
 • Dirk

   

  Ook al kan ze de huurachterstand inlopen dan loopt ze na een halfjaar weer tegen hetzelfde probleem aan. De enige onderneming die de eerste jaren bestaansrecht heeft in een nieuwe wijk dat is een supermarkt, de rest is kansloos.

  reageer
 • Colly

   

  Dat hoeft helemaal niet. De huidige huur wordt trouw voldaan, het is de achterstand die moeilijk ingelopen wordt. Inmiddels zijn er heel wat huizen en dus klanten bij gekomen, dus de toekomst ziet er rooskleurig uit!

 • Almeerse

   

  Wat verkoopt deze winkel? Zijn het leuke of nuttige artikelen om te kopen? Anders wil ik er wel een keer langs... Wie volgt?

  reageer
 • van Haven

   

  Even op Facebook kijken geeft antwoord: dans- en balletgerelateerde artikelen, cadeau-artikelen (op de foto's vooral speelgoed, snoep.

 • Havenaarse

   

  De enige juiste reactie hiertussen. Ik zie ook graag wat meer informatie hierover verschijnen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert