Twee Flevolandse oliebollenbakkers in AD-test

FLEVOLAND
De beste oliebollen van de provincie zijn te vinden in Dronten. Dat blijkt uit de 25ste editie van de AD Oliebollentest. Van Loon's Gebakkraam op parkeerterrein De Bolder staat op plek 35. In de top 75 staan twee Flevolandse oliebollenkramen. 

De jury was niet eensgezind positief over de bol uit Dronten: "Oliebol wordt aan de vette kant ervaren, maar de meeste panelleden vinden dit geen minpunt. Over de smaak lopen de meningen een tikkeltje uiteen. Van lekker tot zompig."

'Karige vulling'
In Almere staat de enige andere kraam in de top 75. Dat is Gebakkraam R. van den Houten aan het Philadelphiapad in Almere. De oliebollen van deze bakker staan op plek 53. De jury oordeelde: "Niet slecht, maar Van Houten kan veel beter. De nu te karige vulling is een kwestie van beter doseren. Krik de korsteigenschappen een beetje op en ook de waardering schiet omhoog."

Storm van kritiek
Het AD heeft de oliebollentest aangepast na een storm van kritiek. De testprocedure zou niet eerlijke verlopen en de bakkers die onderaan eindigen verkopen niets meer. Daarom is de test op een aantal punten aangepast. "We beperken ons daarom tot de 75 beste adressen. Het wordt er misschien ietsje saaier van, maar leedvermaak is geen vermaak", schreef AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis een aantal dagen geleden in een redactioneel commentaar. De slechtste oliebollen zijn niet meer terug te vinden in de AD oliebollentest. 

reacties (15)

 • Don

   

  Voor Intra tuin dat zijn al jaren de beste oliebollen

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De omroep of de Stentor zouden deze test gewoon regionaal moeten doen.

  reageer
 • Karel

   

  De AD-testen stellen (van haring tot oliebol) geen enkele klap voor. Als we het over fake news hebben, dan is dit het wel. Inderdaad vreemd dat OF dit zo overneemt, maar ja, de mensen laten zich graag bedonderen. Schandalig hoe goede oliebollenbakkers die al jarenlang succesvol én vaak met oude familierecepten ineens de vernieling in worden geholpen door een stelletje tekstschrijvers die de oliebollen zelfs niet eens hebben geproefd. Zij hoefden zich alleen te concentreren op een "origineel", dieptriest afzeikverhaal. Terecht heeft de hoofdredacteur van AD na zijn arrogante optreden in Jinek het boetekleed aangetrokken. Weg met die AD-testen!

  reageer
 • Hannes

   

  En als men ziet naar het aantal meest gelezen; dan is een oliebol, belangrijker dan een opgeklopte floriade-tuin. En zodra men de Kasteelpoort open zet dan staat men te dringen net zoals bij een oliebollenkraam..!

 • Richard

   

  Heeft iemand een tip waar je de goede en niet al te vette oliebollen kunt halen in Lelystad? Die op het stadhuisplein is mij echt te soppig.

  reageer
 • Roellie

   

  Bij het Lelycentre (voorkant bij Gall&Gall)

 • Appelflap

   

  @omroep flevoland. Ongelooflijk dat jullie de tot in grote twijfel getrokken en onbetrouwbare testen van het AD overnemen en publiceren. Ik had meer van jullie verwacht .!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  de jaarlijkse A,D riool oliebollen test is weer geweest , de beste is altijd te vinden in hun eigen regio . en de andere worden altijd maar afgekraakt door die riool krant .

  reageer
 • Kaassie

   

  Klopt, maar hou rekening met de regio's. In de regio waar je opgroeit, ontwikkel je een smaak met invloed van de regio. Idem met haring : in Rotterdam smaakt deze anders dan in Amsterdam of Urk. er zit ook werkelijk verschil in. Zoals velen hier aangeven: ga voor je eigen smaak , dat zijn de beste.

 • Ronald Ducardus Lelystad

   

  Als de slechtste oliebollen niet meer in de test staan, waarom zouden deze bakkers dan nog hun best doen om de bollen lekkerder te maken. Deze test is toch ook bedoelt om het product te laten verbeteren en een goed overzicht te krijgen voor de consument.

  reageer
 • Dirk

   

  Er vreemde oliebollen test van het AD. Zelfs de laatste plek heeft plotseling geen afgewerkte olie met rotte citroen smaak in de verkoop, maar een goede bol. Test kun je niet serieus nemen dit jaar.

  reageer
 • Roelp

   

  Ik hecht totaal geen waarde aan die AD testen, koop ze gewoon bij de bakker om de hoek,

  reageer
 • Arjan

   

  In Alinea één: " in totaal werden er van 75 kramen bollen getest." Nee, alleen de top 75 wordt weergegeven.

  reageer
 • Piet

   

  Van de tientallen oliebollenkramen in Flevoland worden er slechts twee getest en dan wordt de conclusie getrokken dat één van die twee de beste van Flevoland is. Daar valt dus wel wat op af te dingen.

  reageer
 • HH

   

  Als er meer getest zijn, en die waren te slecht, dan worden die buiten de publicatie gehouden. Er kunnen dus bijvoorbeeld best vijf kramen getest zijn, waarvan er drie een onvoldoende gekregen hebben, en dus niet gepubliceerd worden. Alleen de beste 75 worden nog genoemd.

 • sonja

   

  Het is maar net wat je lekker vindt, ik had ze op het stadhuisplein gekocht in Lelystad bij Ben. Ik vond deze lekker. Mijn moeder had ze bij Deen gekocht 10 stuks voor 2 euro, maar zei niet waar ze ze gekocht had. Ik dacht dus bij Ben, want ik vond ze lekker en ik zat dus op te scheppen over de verkeerde. Dus ieder zijn eigen smaak. Maakt niet uit waar je ze koopt als ze voor jou maar lekker smaken.

  reageer
 • Polder

   

  Laat ieder zelf bepalen.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Als je online zo wat googled kun je veel vinden over de oliebol. Zo ook over de beste. Zijn er webshops die oliebollen verkopen? Zo kan ik lekker online blijven en u hier als lezers voorzien van mijn deskundige commentaar.

  reageer
 • Suus

   

  Ik vind de bollen in almere buiten .gewoon top voor ons blijft hij nr 1.allemaal een wasse neus die test.

  reageer
 • Kees

   

  Wat fijn dat jij ook altijd alle bollen voor ons test.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert