Almeerse bedrijven tonen interesse in bouw Floriadewijk

ALMERE • Do 28 december 2017 | 11:35 • Donderdag 28 december 2017 | 11:35

Boogaart Almere, Knipscheer Infrastructuur, Reimert Bouw en Infra, en de Tomingroep hebben belangstelling om samen het Floriadeterrein te ontwikkelen. Deze ondernemingen uit Almere hebben als combinatie Florimere meegedaan aan de marktconsultatie van de gemeente om de interesse in de bouw van de groene stadswijk te peilen.

In totaal reageerden zestien kleine, middelgrote en grote partijen. Andere namen zijn onder andere Dura Vermeer, Amvest en bouwbedrijf Van Wijnen.

Groene stad van de toekomst
De gemeente en de Floriade BV willen in 2022 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade aan de zuidoever van het Weerwater houden. Het idee is dat vastgoed dat tijdens het evenement wordt neergezet, ook blijft staan voor de toekomstige stadswijk. Op die manier kan alvast getoond worden hoe de groene stad van de toekomst eruit gaat zien. De wijk moet uiteindelijk bestaan uit 600 woningen, 60 waterwoningen en 47.000 vierkante meter aan voorzieningen.

Aanbesteding gestart
Het college van burgemeester en wethouders is begin deze maand gestart met een Europese aanbesteding voor de bouw van deze wijk. Er worden dan drie partijen uitgenodigd, waarna uiteindelijk met één partij of één samenwerkingsverband van bedrijven een definitief ontwikkelingsplan wordt uitgewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel