Aantal verkeersdoden neemt af

FLEVOLAND • Do 28 december 2017 | 11:57 • Donderdag 28 december 2017 | 11:57
In Flevoland zijn het afgelopen jaar acht mensen overleden na een verkeersongeluk. Dat blijkt uit gegevens van Omroep Flevoland. In 2016 vielen er 10 verkeersslachtoffers, het jaar daarvoor 12. 

Begin februari overleed een 12-jarig meisje na een ongeval met een brommobiel aan de Winkelweg in Zeewolde. Zij zat samen met haar 16-jarige zus in het voertuig en raakte te water. Ze raakte zwaargewond en overleed een aantal dagen later aan haar verwondingen. 

Een aantal dagen later komt een 26-jarige vrouw uit Kampen om het leven nadat ze in botsing kwam met een vrachtauto op de A6 bij Emmeloord. De auto raakte van de weg en sloeg meerdere keren over de kop en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. 

Eind april vond een dodelijk ongeval plaats op de Gooiseweg ter hoogte van de A27. Daar kwam een 40-jarige vrouw om het leven na botsing met een vrachtwagen. In de auto zat ook haar 8-jarige zoontje. Hij overleed een paar dagen later alsnog aan zijn verwondingen. 

Een gezin uit Amsterdam overlijdt eind mei bij een auto-ongeluk op de A6. Later blijkt het te gaan om acteur John Wijdenbosch (44) en zijn vrouw (36) en dochter (4).  De auto van de slachtoffers was in het water beland. De wagen werd ontdekt op maandag na een melding van een passerende automobilist. Waarschijnlijk heeft het ongeval al een avond daarvoor plaatsgevonden. 

Twee weken geleden overlijdt een man uit Hoorn op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Hij botste op een vrachtauto en was op slag dood. 

[https://localfocus2.appspot.com/5a44ff39900d3]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel