Aantal verkeersdoden neemt af

FLEVOLAND
In Flevoland zijn het afgelopen jaar acht mensen overleden na een verkeersongeluk. Dat blijkt uit gegevens van Omroep Flevoland. In 2016 vielen er 10 verkeersslachtoffers, het jaar daarvoor 12. 

Begin februari overleed een 12-jarig meisje na een ongeval met een brommobiel aan de Winkelweg in Zeewolde. Zij zat samen met haar 16-jarige zus in het voertuig en raakte te water. Ze raakte zwaargewond en overleed een aantal dagen later aan haar verwondingen. 

Een aantal dagen later komt een 26-jarige vrouw uit Kampen om het leven nadat ze in botsing kwam met een vrachtauto op de A6 bij Emmeloord. De auto raakte van de weg en sloeg meerdere keren over de kop en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. 

Eind april vond een dodelijk ongeval plaats op de Gooiseweg ter hoogte van de A27. Daar kwam een 40-jarige vrouw om het leven na botsing met een vrachtwagen. In de auto zat ook haar 8-jarige zoontje. Hij overleed een paar dagen later alsnog aan zijn verwondingen. 

Een gezin uit Amsterdam overlijdt eind mei bij een auto-ongeluk op de A6. Later blijkt het te gaan om acteur John Wijdenbosch (44) en zijn vrouw (36) en dochter (4).  De auto van de slachtoffers was in het water beland. De wagen werd ontdekt op maandag na een melding van een passerende automobilist. Waarschijnlijk heeft het ongeval al een avond daarvoor plaatsgevonden. 

Twee weken geleden overlijdt een man uit Hoorn op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Hij botste op een vrachtauto en was op slag dood. 

[https://localfocus2.appspot.com/5a44ff39900d3]

reacties (4)

 • Jan

   

  En je hebt de cijfers uit een betrouwbare bron die de gegevens van alle genoemde ongevallen heeft verzameld? Of is de 80% een eigen verzonnen getal?

  reageer
 • Ben

   

  En waar haal jij deze wijsheid vandaan. Waarschijnlijk verzin je dit ter plekke met geen enkel benul hoe nabestaanden dit zouden lezen.

  reageer
 • Desiree

   

  Dat is helemaal niet zo en staat ook nergens.

  reageer
 • August

   

  Met die app wordt het nogal moeilijk om onderscheid te maken tussen bestuurder of passagiers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert