Meer doden door geweld in 2017

FLEVOLAND
Vier mensen overleden het afgelopen jaar door geweld in Flevoland. Dat zijn er een stuk meer dan in 2016, toen kwam er één man om het leven door geweld. 

Esther Paul
In april zien twee fietsers iets drijven in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Later blijkt het om de Almeerse Esther Paul (43) te gaan. Ze zat ondergedoken in een chalet op camping Riviera Beach in Biddinghuizen. Paul was geen onbekende van de politie. Ze was meerdere keren onderwerp van politie-onderzoeken naar hennepteelt en witwassen. Daar heeft ze ook voor vastgezeten, maar sinds eind 2014 was ze weer vrij. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de moord op Paul en doet nog steeds onderzoek naar haar dood. Een oproep twee weken geleden in Opsporing verzocht leverde vijf tips op. 

Steekpartij Boslaan
In juli vindt er een steekpartij plaats in een huis aan de Boslaan in Marknesse. Een 23-jarige man overleeft dit niet. In eerste instantie worden er vier verdachten aangehouden. Drie van hen worden vrijgelaten en een 28-jarige vrouw zit nog vast. Het is de vriendin van het slachtoffer. Tijdens de fatale avond zou het stel ruzie hebben gekregen. Beiden waren onder invloed van alcohol. 

Schietpartij Neptunussingel
Een 14-jarig meisje wordt in augustus doodgeschoten aan de Neptunussingel in Almere Poort. De politie houdt twee mannen aan. De Telegraaf maakte bekend dat de verdachten haar broer en haar vader zouden zijn. Het meisje zou per ongeluk door haar 18-jarige broer zijn neergeschoten. Haar vader wordt een paar dagen later vrijgelaten. 

Steekpartij Pirellipad
In december overlijdt een 15-jarige jongen uit Almere bij een steekincident aan het Pirellipad in Almere. De politie houdt twee andere 15-jarige jongens aan. Het incident vond plaats langs de busbaan in de Bouwmeesterbuurt. De politie is op zoek naar getuigen van een ruzie die vlak voor het fatale incident plaatsvond. 

Anne Faber
Dit is de zaak die het afgelopen jaar de meeste aandacht kreeg: de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Omdat zij niet uit Flevoland kwam en hier ook niet om het leven is gebracht, telt ze niet mee in deze lijst.
Twee weken lang werd er met man en macht gezocht naar de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Zij vertrok eind september op de fiets voor een fietstocht door de provincie Utrecht, maar kwam niet meer thuis. Op 12 oktober wordt haar lichaam gevonden bij het Nulderpad in Zeewolde. De politie houdt de 27-jarige Michael P verantwoordelijk voor haar dood. Hij komt op 10 januari voor de rechter, dan vindt er een pro-forma zitting plaats. 

[https://localfocus2.appspot.com/5a4501d441047]

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert