Twee nieuwe lokale partijen bij verkiezingen

LELYSTAD
In Lelystad doen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen twee nieuwe lokale politieke partijen mee.

Het gaat om JongLelystad en Forum voor de Ouderen. Deze partijen zijn inmiddels geregistreerd bij het centraal stembureau. Eerder werd al bekend dat ook enkele landelijke partijen in Lelystad voor het eerst mee doen, zoals de PVV.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018.

reacties (3)

 • RR

   

  Ik als 40+ en als ondernemer ben voorstander van een jongerenpartij, simpelweg omdat ze hun verstand gebruiken en minder beïnvloedbaar zijn. Mijn motivatie is als volgt: Als ik kijk naar oa. Leefbaar Lelystad dan zie ik dat ze vooral hunzelf machtig interessant vinden en op inhoud makkelijk door politiek in de maling is genomen. Eigen belang gaat voor algemeen belang, neem bijvoorbeeld de persoon die z’n onderneming op het horeca wil verkopen omdat er te weinig winst is. Niks van waar, het is wel waar dat ‘ie op de hoogte is dat ‘dingen’ veranderen in zijn omgeving en eieren voor geld kiest, maar niet z’n omgeving/ collegae attendeert op het aankomende gevaar. Weer een ander is zo narcistisch ingesteld dat hij Facebook per dag wel 20 berichtjes met inhoudelijke onzin besprenkelt. Kortom, het blijft gewoon jammer dat ongeschoolden gekozen worden door bijvoorbeeld kroeggangers of omdat we de persoon zo aardig vinden. Op inhoud? Nee, dat is te veel gevraagd. Jongeren daartegenover zijn vaak serieuzer, op inhoud en op hun keus.

  reageer
 • Janssen

   

  Als je zo tegen ongeschoolden bent ga je dus zelf niet meedoen.Dat is in ieder geval winst.

 • Poe

   

  Wat een boel nonsens..ongeschoolden? En dan jongeren als alternatief? Omdat die serieuzer zijn? Als dit de kwaliteit in de gemeenteraad wordt kunnen we beter stoppen

 • HH

   

  Interessant. Forum voor de Ouderen is sinds 29 mei 2017 geregistreerd en heeft als handelsnaam geregistreerd... Leuc. De vereniging LEUC staat op hetzelfde adres geregistreerd, evenals de stichting activiteiten statenfractie 50plus. Ik dacht dat Van de Watering naar Leefbaar overgestapt was, en dat 50plus niet mee zou doen in Lelystad, maar blijkbaar kriebelt het toch. Over JongLelystad kan ik nog niets vinden.

  reageer
 • Henk Lekkus

   

  JongLelystad nu al een dubieuze partij. Laten wij ons als Lelystedelingen nu weer verrassen door Woutje Jansen en Marianne van de Watering? Nee toch? Ze zitten toch beide al op het pluche? Of gaat Marianne van de Watering toch over van Leefbaar Lelystad naar deze nieuwe partij? Ik ben benieuwd. We gaan het zien. Geloofwaardig is het in ieder geval niet en "jong" zijn deze 2 niet.

 • KC

   

  Ik heb al gereageerd op jou, maar ik begin nu te twijfelen. Hoe kom je aan deze gegevens of zijn het misschien oude gegevens. Als eea niet klopt dan is het laster.

 • K.Dreesman

   

  Uw informatie is niet juist, LEUC bestaat niet meer !

 • KC

   

  Zo worden wij als kiezers belazerd. Van de Wetering en Wout Jansen hebben het nog steeds niet geleerd. Leefbaar Lelystad heeft een wolf in schaapskleren binnen gehaald. Veel succes.

 • ronald

   

  De keuze is reuze ,maar beter ??? Nog meer partijen .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert