Vuurwerkoverlast nu ook melden via Facebook

LELYSTAD • Do 28 december 2017 | 23:11 • Donderdag 28 december 2017 | 23:11
Vuurwerkoverlast melden in Lelystad kan nu ook via Facebook. De politie is een pilot gestart waarop inwoners kunnen aangeven waar en op welke wijze zij last hebben van mensen die nu al vuurwerk afsteken.

Meldingen kunnen op de evenementenpagina worden gezet. Maar burgers kunnen de politie ook een persoonlijk bericht sturen dat alleen te zien is voor de agent op het bureau. De melding wordt via WhatsApp doorgegeven naar de collega's op patrouille. De politie hoopt zo sneller op de plek te zijn waar het vuurwerk afgestoken wordt. 

De eerste avond waarop de Facebookpagina in de lucht was, kwamen er ruim dertig meldingen binnen. In een aantal situaties is opgetreden, zijn gesprekken gevoerd of werd een bekeuring uitgeschreven.

Volgens de politie kon vanwege de drukte niet direct op elke melding worden gereageerd, maar hebben de meeste mensen wel een terugkoppeling gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel