Vuurwerkoverlast nu ook melden via Facebook

LELYSTAD
Vuurwerkoverlast melden in Lelystad kan nu ook via Facebook. De politie is een pilot gestart waarop inwoners kunnen aangeven waar en op welke wijze zij last hebben van mensen die nu al vuurwerk afsteken.

Meldingen kunnen op de evenementenpagina worden gezet. Maar burgers kunnen de politie ook een persoonlijk bericht sturen dat alleen te zien is voor de agent op het bureau. De melding wordt via WhatsApp doorgegeven naar de collega's op patrouille. De politie hoopt zo sneller op de plek te zijn waar het vuurwerk afgestoken wordt. 

De eerste avond waarop de Facebookpagina in de lucht was, kwamen er ruim dertig meldingen binnen. In een aantal situaties is opgetreden, zijn gesprekken gevoerd of werd een bekeuring uitgeschreven.

Volgens de politie kon vanwege de drukte niet direct op elke melding worden gereageerd, maar hebben de meeste mensen wel een terugkoppeling gehad.

reacties (10)

 • Ronald

   

  vandaag helezware explosies.....want knallen kan ik het niet noemen...

  reageer
 • Marian

   

  Het afsteken van vuurwerk is voor de honden en katten elk jaar weer een hel ze horen het 6 x zo hard. Onze honden krijgen op oudejaarsavond medicijnen om rustig te worden maar dan nog durft een van de honden niet meer naar buiten om haar behoefte te doen. Ik gun iedereen een pleziertje maar laten we stoppen met het afsteken van knal vuurwerk. Bedankt allemaal namens de dieren. Iedereen een fijne knalvrije jaarwisseling gewenst.

  reageer
 • Pieter

   

  En ondertussen klalde het de hele dag, dat het een lieve lust was in wijk De Zuidert in Emmeloord.

  reageer
 • Lon

   

  Ik wou dat de politie altijd zo alert reageerde. Toen mijn fiets gestolen werd heeft het mij enorm veel moeite gekost om alleen maar aangifte te kunnen doen. En rara , ik heb er nooit meer iets van gehoord.

  reageer
 • Henk

   

  Hoe moeilijk kan het zijn om via internet aangifte te doen. Er worden 500 fietsen per jaar gestolen in Lelystad dus ze gaan echt niet zoeken naar jouw fiets

 • Chris

   

  Ik vind dit onzin , neem aan dat diegene ook jong zijn geweest en met vuurwerk hebben gespeeld,als er hier en daar een rotje wordt af gestoken is het meteen overlast ,kom op zeg tis maar één x in het jaar ,

  reageer
 • kees d.

   

  Beste Chris, Uiteraard ben ik ook jong geweest. Maar nu kan ik niets meer met mijn zieke longen. 365 dagen per jaar heb ik het benauwd en zijn er dingen zoals vuurkorven, houtkachels en vuurwerk waarvoor aan de zuurstof mag. Ik misgun je het vuurwerk niet zolang je het maar op de afgesproken tijden doet. En denk er aan ook jij wordt oud met gebreken.

 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  goeie actie!word tenminste wat aan gedaan. vanaf 1800 uur mag je afsteken op oudejaar tot 02.00 s nachts. beter voor alle diertjes en ouderen mensen. regels zijn regels anders is het einde zoek

  reageer
 • Joop

   

  goeie actie!word tenminste wat aan gedaan. vanaf 1800 uur mag je afsteken op oudejaar tot 02.00 s nachts. beter voor alle diertjes en ouderen mensen. regels zijn regels anders is het einde zoek

  reageer
 • Ih

   

  Overtrokken gedoe van mensen die zich ergeren aan een paar kinderen die tolletjes afsteken. De mafkezen met illegaal vuurwerk zijn meestal gevlogen na het afsteken. Een beetje tolerantie zou de samenleving goed doen. Dan hebben we geen verklikkerslijn nodig.

  reageer
 • Sebastian

   

  Ik ervaar meer overlast van mensen die het jaar maar steeds zeuren over alles en nog wat. Het houd maar niet op. Tolerantie is gewoon laag. (Echt heel laag).

  reageer
 • Barbara

   

  Dus wij zien straks politieagenten kriskras door de wijken scheren? Net te laat om de economisch welvarende ideoten erop te wijzen dat vuurwerk in zulke grote hoeveelheden kopen en afschieten geldverslindende bezigheid is. Over luchtvervuiling en dierenmishandeling hebben we het even niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert