OM vervolgt voormalig OR-voorzitter politie

ALMERE
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Frank Giltay uit Almere strafrechtelijk vervolgen. Hij is oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. Dat meldt het OM vrijdag. Ook de echtgenote van Giltay en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard.

Het onderzoek van de rijksrecherche heeft zich gericht op fraude met facturen door de voorzitter van de COR. Zijn echtgenote en de ondernemer worden ervan verdacht daaraan te hebben meegewerkt. Het OM bereidt op dit moment  een tenlastelegging voor. Daarin zal precies worden weergegeven voor welke concrete feiten de verdachten worden vervolgd. Deze tenlastelegging wordt volgende maand verwacht.

In het onderzoek zijn nog twee andere ondernemers naar voren gekomen. Zij worden ook verdacht, maar hoeven zich hoogstwaarschijnlijk niet voor de rechter te verantwoorden. Het OM gaat hen een voorstel doen voor een strafbeschikking. Het OM kan geen gevangenisstraf opleggen, maar wel zelf straffen opleggen zoals een boete of taakstraf. Als de ondernemers niet met het voorstel van het OM akkoord gaan, zal een rechter de zaak alsnog beoordelen. Waar zij precies van verdacht worden, is niet bekend.

reacties (5)

 • Jerry

   

  Deze man is een grote schande voor alle andere agenten die dagelijks goed werk verrichtten. Ik hoop dat ie goed wordt aangepakt en dat deze zaak een voorbeeld wordt voor andere patsers en profiteurs. De ondernemers die hier willens en wetens van geprofiteerd hebben mogen wat mij betreft ook keihard worden aangepakt.

  reageer
 • pieter de oude

   

  En al de degene die ook hebben mee genoten, van alle spijzen en spiritualiën. ???? Alleen de voorzitter aanpakken is er gemakkelijk.

  reageer
 • Zo Dan

   

  Nee hoor want hij is verantwoordelijk!!! Als hij NEE had gezegd of geen toestemming had gegeven dan was dit niet gebeurd!! Vanuit zijn functie was hij verantwoordelijk. Dat hij aangepakt gaat worden is dus MEER dan terrecht. Al heb ik niet de illusie dat hij werkelijk gestraft gaat worden...... Dat is bij de NS namelijk ook niet gelukt terwijl die aanwijsbaar willens en wetens met een aanbesteding hebben gefraudeerd.........

 • Piet

   

  De verdediging zou ik al weten. Met goedkeuring van al die topbazen van de politie die er jarenlang bijwaren en niet de ballen hadden om tegen de korpschef in te gaan. Wel jarenlang slijmen met dit tweetal en nu ineens de vermoorde onschuld spelen? Hele politietop vervangen en onder leiding van de nieuwe korpschef weer een echt korps bouwen!

  reageer
 • Ed

   

  Hij heeft fouten gemaakt en mag daar zeker de consequenties van ondervinden. Maar laat het OM het dan wel binnen de context van de bedrijfscultuur zien. Wie het t.v. programma Rambam met de "gevonden portemonnee" kent, weet wat ik bedoel. De integriteit van de politie is met dat ene ontslag niet veilig gesteld.

  reageer
 • Stevie

   

  Nee absoluut niet, maar het is wel een begin.. Nu niet bagetaliseren want hij is gewoon een 'foute' en terecht dat hij wordt aangepakt.

 • Stevie

   

  Gerechtigheid ! Ah Brenda en je had het zo naar je zin op Curacao. Ben benieuwd of Claudia de Jong nu nog steeds zo hoog van de toren blaast.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert