Cel voor ambtenaar die vluchteling oplichtte

ALMERE
Een 61-jarige ambtenaar uit Almere moet van de rechter de cel in omdat hij een asielzoeker heeft opgelicht. De Almeerder, die toen bij de gemeente Amsterdam werkte, liet de vluchteling duizenden euro's betalen voor een verblijfsvergunning. 

De toenmalig ambtenaar had de asielzoeker wijsgemaakt dat hij tegen betaling een verblijfsvergunning kon regelen. Vrienden van de asielzoeker vertrouwden het niet en stapten naar de politie. Agenten vonden vervolgens in het huis van de Almeerder belastende documenten.

Voor de oplichting en valsheid in geschrifte krijgt de Almeerder een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had eerder een werkstraf geëist, maar de rechtbank wil dat de Almeerder de cel in gaat. Dit omdat hij eerder is veroordeeld voor valsheid in geschrifte en omdat hij geen berouw toonde. 

reacties (4)

 • Frans

   

  Met jouw reactie neem je ook mij en heel veel collega's op de korrel. Je hebt dus geen benul van ons werk en onze positieve gedrevenheid.

  reageer
 • Wieke

   

  Wat min, geld aftroggelen van mensen in nood. Terecht dat er streng gestraft wordt.

  reageer
 • Na zijn, verdiende, straf ook nog verplicht werken in 'n asielzoekers centrum voor 6 maanden.

  reageer
 • almere

   

  dat mag jij gaan doen , eindelijk eens iemand die de asielzoeker plukt inplaats dat die asielzoeker ons plukt wat mij betreft verdiend hij vrijspraak anders 80 uurtjes leunen op een bezem . maar zeker geen cel .

 • hjuyt

   

  Hoe kan die man dan nog steeds als ambtenaar werken nu blijkt dat hij al eerder in de fout was gegaan? Oh, wacht het is juist een pre voor de overheid als je goed kunt stelen van burgers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert