Provincie gegroeid qua inwoneraantal

FLEVOLAND
Flevoland heeft er in 2017 inwoners bijgekregen. In de eerste elf maanden van het afgelopen jaar groeide de populatie in onze provincie met 3591 mensen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde op 30 november 411.409 Flevolanders. Over enkele weken maakt het CBS de cijfers inclusief december bekend. De stijging in onze provincie is met bijna 0,9 procent iets groter dan de landelijke bevolkingsgroei. Het aantal Nederlanders nam in de maanden januari tot en met november 100.000 toe, een plus van 0,6 procent.

Almere groeide met 2852 inwoners
De bevolkingstoename in Flevoland komt voor meer dan driekwart voor rekening van Almere. Deze gemeente kreeg er 2852 mensen bij, een groei van 1,4 procent. Daarmee is Almere vijfde op de lijst van gemeenten met de grootste groei. Almere telt nu 203.766 inwoners.
Volgens het CBS werden in Almere verhoudingsgewijs veel baby's geboren. Er kwamen in deze gemeente in elf maanden 2135 kinderen ter wereld.

Weinig verhuizingen op Urk
Het geboortecijfer was in onze provincie relatief het hoogst op Urk: 375 baby's op een bevolking van 20.493. Opvallend op Urk is ook dat er weinig mensen uit de gemeente verhuisden of er naar toe kwamen. Alles bij elkaar groeide het aantal Urkers met 273. Zeewolde is de enige Flevolandse gemeente met een bevolkingskrimp. Daar nam het aantal inwoners met 40 af tot 22.417. De gemeente verklaart de krimp doordat meer arbeidsmigranten vertrokken dan erbij kwamen.

Lelystad, Noordoostpolder en Dronten
In Lelystad woonden eind november 77.306 mensen, een toename van 369 ten opzichte van een jaar geleden. In de Noordoostpolder staat de teller op 46.650 inwoners, een stijging van 106. Dronten groeide met 31 inwoners naar 40.777.

reacties (3)

 • pieter de oude

   

  Die Hanzelijn heeft weinig effect op de groei, het "aanvullend" ( dure) openbaarvervoer is zo slecht dat je verplicht bent er twee auto's op na te houden. Maar ook met de bouw(huur)productie in de midden en sociale klasse wil het niet vlotten,zodat je Dronten echt niet op de kaart kunt zetten.

  reageer
 • Pieter

   

  Nou, 34 personen groei in Dronten, dat valt mij eerlijk gezegd nogal tegen. Hoeveel is die groei eigenlijk sinds de opening van de Hanzelijn. Ik ben wel nieuwsgierig. En de railverbinding door de NOP. Het wordt eens tijd dat Den Haag iets verder kijkt dan Groningen. Die verbinding is van belang als verbinding tussen de Randstad, Hamburg, Denemarken, Berlijn en Polen. Maar het lijk wel alsof NL niet meer over de landsgrenzen durft heen te kijken.

  reageer
 • Danny

   

  Spoorlijn door NOP? Dan rij je om als je richting Hamburg wilt vanuit de randstad, dus dat argument slaat nergens op.

 • Speurder

   

  Sinds het spoor groeit Dronten als een speer, of vergis ik mij? Zal daarom nu het geklaag over het gebrek aan een railverbinding dwars door Noordoostpolder stoppen?

  reageer
 • Swifterbant

   

  Nou kom toch ook op. Dronten heeft dan toch ook 0,0 te bieden? Wat een afgrijselijk tuttig treurig dorp is dat!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert