Veel behoefte aan Slachtofferhulp na fataal vuurwerkongeval

SWIFTERBANT • Zo 31 december 2017 | 12:59 • Zondag 31 december 2017 | 12:59
Kerkgebouw De Hoeksteen in Swifterbant is zaterdag en zondag druk bezocht door inwoners van het dorp die behoefte hadden aan gesprekken met elkaar of met Slachtofferhulp. Zondag kwamen tussen de 30 en 40 mensen naar De Hoeksteen. Dat laat de gemeente weten. Het gebouw was geopend in verband met het fatale vuurwerkongeluk dat zaterdag gebeurde aan de Vogelwikke. Daarbij kwam een 39-jarige man uit het dorp om het leven. De vrouw en twee kinderen van het slachtoffer waren aanwezig bij het incident. Zij raakten niet gewond. Volgens de politie is het ongeval vermoedelijk met illegaal vuurwerk gebeurd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Daar doet de politie nog onderzoek naar.

Burgemeester
Burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten, waar Swifterbant onder valt, vindt het mooi dat veel mensen bij elkaar zijn gekomen. Volgens hem is er in De Hoeksteen geluisterd, gepraat en gehuild. Hij heeft contact met alle basisscholen in Swifterbant en enkele middelbare scholen in Dronten. Na de kerstvakantie willen ze leerlingen de ruimte geven om over het incident te kunnen praten. Aat de Jonge heeft met veel buurtbewoners gesproken. Volgens de burgemeester zal de jaarwisseling nooit meer hetzelfde zijn voor veel inwoners van het dorp. De Jonge is zelf ook erg aangeslagen. 

Inzamelingsactie
Op de website Doneeractie is een inzamelingsactie gestart voor de nabestaanden van het vuurwerkslachtoffer. "Deze actie is gestart om een klein steuntje te geven voor de dingen waarmee het gezin in de (nabije) toekomst geconfronteerd kan worden.", is te lezen op de site. Zondagmiddag was er ruim 300 euro ingezameld. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel