Veel behoefte aan Slachtofferhulp na fataal vuurwerkongeval

SWIFTERBANT
Kerkgebouw De Hoeksteen in Swifterbant is zaterdag en zondag druk bezocht door inwoners van het dorp die behoefte hadden aan gesprekken met elkaar of met Slachtofferhulp. Zondag kwamen tussen de 30 en 40 mensen naar De Hoeksteen. Dat laat de gemeente weten. Het gebouw was geopend in verband met het fatale vuurwerkongeluk dat zaterdag gebeurde aan de Vogelwikke. Daarbij kwam een 39-jarige man uit het dorp om het leven. De vrouw en twee kinderen van het slachtoffer waren aanwezig bij het incident. Zij raakten niet gewond. Volgens de politie is het ongeval vermoedelijk met illegaal vuurwerk gebeurd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Daar doet de politie nog onderzoek naar.

Burgemeester
Burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten, waar Swifterbant onder valt, vindt het mooi dat veel mensen bij elkaar zijn gekomen. Volgens hem is er in De Hoeksteen geluisterd, gepraat en gehuild. Hij heeft contact met alle basisscholen in Swifterbant en enkele middelbare scholen in Dronten. Na de kerstvakantie willen ze leerlingen de ruimte geven om over het incident te kunnen praten. Aat de Jonge heeft met veel buurtbewoners gesproken. Volgens de burgemeester zal de jaarwisseling nooit meer hetzelfde zijn voor veel inwoners van het dorp. De Jonge is zelf ook erg aangeslagen. 

Inzamelingsactie
Op de website Doneeractie is een inzamelingsactie gestart voor de nabestaanden van het vuurwerkslachtoffer. "Deze actie is gestart om een klein steuntje te geven voor de dingen waarmee het gezin in de (nabije) toekomst geconfronteerd kan worden.", is te lezen op de site. Zondagmiddag was er ruim 300 euro ingezameld. 
 

reacties (7)

 • Ilse

   

  Heel bijzonder, die inzamelactie. Wie zamelt dit in, wie houdt in de gaten dat het geld ook werkelijk daarheen gaat waarvoor het volgens de omschrijving bedoeld is geweest? Lieve mensen, deze familie heeft steun nodig. Niet alleen maar nu en niet alleen in geld. Maar ook over een half jaar of over een jaar. Oppas omdat de vrouw fulltime moet gaan werken nu ze het alleen moet gaan verdienen, af en toe eens een klusser die wat voor haar doet in huis. Zamel geen geld in, maar steek haar juist die helpende hand toe. O, en als je dat dan gedaan hebt, zet het dan NIET met je naam op internet zodat iedereen kan zien wat voor barmhartige samaritaan je wel niet bent. Want deze hele inzamelactie riekt wel heel erg naar zelfbevlekking.

  reageer
 • Erwin

   

  Ben al blij dat ik niet in die straat woon, als ik het gebeuren zo volg werd de buurt al jaren lang opgeschrikt door extreem harde explosies ruim voor het oude jaar. Je zal maar huisdieren hebben welke weken lang traumatisch moeten leven omreden illegaal afsteken van extreem vuurwerk van fanaten welke alleen zichzelf zien staan.

  reageer
 • Zonnetje

   

  De inzamelactie is inmiddels al gesloten.

  reageer
 • Hans B

   

  Ach ja, nu is het de schuld van de burgemeester... Kom op zeg!

  reageer
 • Belg

   

  België is het verboden alleen in dorpen professionele shows wanneer gaan ze het hier verbieden. Dit is de schuld van de politiek

  reageer
 • Tuuk

   

  Wat is er verboden in België? De verkoop en het afsteken van vuurwerk niet, neem ik aan!! Aangezien je in België het hele jaar door vuurwerk kan kopen. Zie ze zelfs in de zomer met vuurwerk over straat lopen!

 • Ed

   

  Beste Belg, het is al verboden: dit gebeurde op een verboden tijdstip en met (voor particulieren) verboden vuurwerk. Dus zeker níet de schuld van de politiek.

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  En daar staan de stunters van vuurwerk niet bij stil als het misgaat, amaturistisch gedrag en daarmee als het fout gaat een ander trauma's bezorgen.

  reageer
 • ronald

   

  Door het gestunt met illegaal vuurwerk zijn er voor heel veel mensen dingen en tijden nooit meer het zelfde 30 december zal voor hun nooit meer het zelfde zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert