Docent Oostvaarderscollege grijpt mis bij debatprijs

ALMERE
René Wiering, docent maatschappijleer op het Oostvaarders College in Almere, heeft de Cicero debatprijs niet gewonnen. Zo meldt de organisatie zondag. De prijs wordt sinds 2014 uitgereikt aan een persoon of organisatie die ‘het debat’ in Nederland promoot of bewijst dat ‘het debat’ altijd moet worden aangegaan.

Wiering kreeg samen met de uiteindelijke winnaar evenveel punten van de jury, maar kreeg uiteindelijk minder publieksstemmen en eindigde daardoor op de tweede plaats.

De docent werd voor de shortlist met twee andere genomineerden gekozen uit 27 kandidaat-genomineerden. De organisatie roemde zijn debat- en retoricatrainingen aan leerlingen waarmee hun essentiële persoonlijke vaardigheden werd aangeleerd. Daarnaast werd zijn succesvolle oprichting van een jaarlijkse debat-basisscholenkampioenschap in de provincie Flevoland genoemd.

De voorzitter van Wageningen University, Louise Fresco, heeft de prijs gewonnen omdat ze een podium bood aan een klimaatscepticus terwijl daar grote kritiek op was. Ze betoogde juist dat universiteiten een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben kritische geluiden toe te laten.

In januari krijgt Fresco de prijs uitgereikt.


 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert